В Чернівцях порахували прибирання та дрібні ремонти на рік – понад 100 млн грн

19 Квітня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: zhzh.com.ua

Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради провів низку закупівель на утримання вулиць. Всього до кінця року на дрібні ремонти та прибирання планують витратити понад 104 млн грн.

Найбільшою закупівлею стало замовлення послуг з утримання вулично-шляхової мережі Чернівецької міської територіальної громади, до якої входить місто Чернівці та села Коровія та Чорнівка. Переможцем тендеру стало Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство, яке отримає від мерії на ці роботи 71,1 млн грн. За ці кошти комунальники до кінця року будуть проводити механізоване прибирання та полив вулиць, очищення зливної системи, обслуговування світлофорів, ліквідовувати вибоїни, а у зимовий час розчищати дороги від снігу.

Окремий контракт на 1,5 млн грн уклали для обслуговування пішохідної вулиці Ольги Кобилянської з місцевим комунальним трестом зеленого господарства, який є балансоутримувачем цієї вулиці. Згідно з умовами договору, трест прибиратиме вулицю, доглядатиме за квітами та фарбуватиме лавки.

Також окремо замовили послуги із прибирання та підмітання вулиць міста. Тут найдорожчим підрядом виявився підряд на прибирання району Садгори, села Чорнівки та частини Чернівців, обмеженої Прутом та залізничною колією. За ручне прибирання, покіс газонів та вивезення сміття заплатять 12,9 млн грн. Роботи виконає ТОВ «Техно-Буд-Центр» – тернопільська компанія Юрія Ханіна та Андрія Яреми, яка більш відома як компанія з ремонту доріг у Західній Україні. З початку 2021 року фірма отримала державних замовлень на понад 15 млрд грн. А даний контракт – перший після початку повномасштабної війни.

Район, обмежений вулицями Південно-Кільцева, Героїв Майдану, Головна, Садова та проспектом Незалежності прибиратиме ПП «Управдом» за 6,44 млн грн. Фірма належить Олександрові Пєстову, який з 2014 року є позаштатним радником міського голови з питань житлово-комунального господарства. Пєстов раніше фігурував у матеріалах «Наші гроші. Львів». Зокрема, у 2019 році ще одне його підприємство «Санітарія» розіграло 1,3 млн грн на прибирання з підставним підприємцем.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

За чистоту району вулиць Гагаріна, Головна, Університетська та 28 Червня дбатиме ПП «Регіон-К». Сума контракту ‒ 6,29 млн грн. Приватне підприємство належить Олександрові Мельничуку, який у 2020 році намагався стати депутатом  міської ради та балотувався від ОПЖЗ. Згідно із сайтом компанії, «Регіон-К» також обслуговує понад 500 будинків у місті.

ТОВ «ПП Благоустрій» відповідатиме за місцевість, обмежену вулицями Буковинська, Головна, Садова, Київська та Степана Бандери. Фірма виконуватиме роботи за 5,95 млн грн. Власницею компанії є Ада Запоточна, а директором Сергій Томак, який два роки тому балотувався до міськради від партії Віталія Михайлішина ‒ колишнього регіонала та представника ОПЖЗ.

Ще один із запланованих тендерів на прибирання міста не відбувся. Це замовлення прибирання території у місцевості вул. Герцена, Буковинська, Нагірна,  Головна площа. Очікувана вартість закупівлі була 3,72 млн грн, але на торги подалась лише одна компанія і їх відмінили.