Важливі новини Львова та області за 8 березня

08 Березня 2022

Продаж квітів на 8 березня у Львові. Фото: Наші гроші. Львів

  • Запасів інсуліну, які зараз є на Львівщині, вистачить на найближчих три місяці. Про це повідомив Юрій Вендзилович, директор Львівського обласного клінічного лікувально-діагностичного ендокринологічного центру. Окрім того, в аптеках на складах є інсулін, який раніше закупила НСЗУ. Він також повідомив, цього тижня очікує надходження ще додатково піврічного запасу інсуліну з-за кордону.

 

  • Львівщина сьогодні провела в останній путь кількох Героїв українсько-російської війни – Віктора Дудара та Івана Коверзнева. Віктор Дудар працював журналістом в редакції газети «Експрес», воював на Донбасі у 2014-2015 роках, а вдруге пішов у військо у перший день війни. Іван Коверзнев – молодший лейтенант, випускник Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана П. Сагайдачного.

 

  • У Львові розпочав роботу координаційний центр для військовозобов’язаних переселенців. Він розташований на вул. Ветеранів, 11, – розповів заступник начальника Львівської ОВА Віталій Загайний. Центр працює щоденно з 09:00 ранку до 18:00 вечора. У ньому можна дізнатися, яким чином стати на військовий облік, який пакет документів потрібно і що робити у разі відсутності окремої довідки. До обов’язкового переліку належить паспорт, ідентифікаційний код та документ про військовий облік.

 

  • Станом на сьогодні всі комунальні служби Львова працюють у штатному режимі: до помешкань подають воду, тепло, газ, електроенергію, повідомила прес-служба Львівської міської ради. Вулиці прибирають, відходи вивозять. Також у штатному режимі працює міський електротранспорт. Робота автомобільного транспорту – оптимізована, оскільки частина автобусів залучена для перевезення тимчасово переміщених осіб.

 

  • Із понеділка, 14 березня, школи Львівщини повертаються з канікул і відновлюють навчання. Про це «Твоє місто» повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска. За його словами, начальний процес у школах буде індивідуальний, у залежності від закладу освіти та ситуації у ньому. Крім того, на Львівщині запускають роботу дистанційної школи, яка працюватиме у форматі класів. Її організовує волонтерський рух вчителів.

 

  • Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до міжнародних організацій, які можуть допомогти місту із якісним розміщенням вимушено переміщених осіб із інших міст України. Зараз Львову необхідні мобільні центри для тимчасового перебування з обладнаними санвузлами та пунктами харчування. Наразі зі 110 тисяч місць, які розгорнули у Львові та області, 92 тисячі зайняті.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.