Чиновники Львівської міськради проїздять 3 млн грн

21 Лютого 2022

Службовий автомобіль міського голови, Toyota Camry 2006 року, який у 2020 році продали за 220 тис. грн. Фото: ЛМР

Львівське комунальне підприємство «Ратуша-сервіс» перевозитиме працівників Львівської міськради за 3 млн грн. Про це «Наші гроші. Львів» дізнались з сайту закупівель Prozorro.

Так, управління й департаменти міськради підписали відповідних угод вже на понад 1,1 млн грн. Три найдорожчі угоди підписали департамент розвитку (392 тис. грн), департамент міської агломерації (348 тис. грн) і управління земельних ресурсів (300 тис. грн).

До послуг останніх будуть три автівки: Daewoo Lanos, Toyota Camry і Mercedes Sprinter приблизно за 5 грн за кілометр пробігу і 160 грн за годину експлуатації, а департамент міської агломерації, окрім згаданих машин, користуватиметься ще Peugeot Traveller, Volkswagen T-6 Multivan, Oghab-Scania і Toyota Corolla й Avensis. Вартість години експлуатації ідентична, а вартість 1 км пробігу коливається від 4 до 11 грн.

Департамент розвитку пересуватиметься на двох автомобілях Toyota Avensis, Toyota Camry і Peugeot Traveller. Вартість 1 км пробігу аналогічно становитиме 4-5 грн, як і вартість години експлуатації – 160 грн, за виключенням однієї Toyota Avensis, де ціна встановлена на рівні 407 грн.

І це ще не всі заплановані витрати. Найбільшу закупівлю з очікуваною вартістю понад 1 млн грн проводить адміністрація міського голови. Пропозиція від «Ратуша-сервіс» є дешевшою, 1,04 млн грн.

Крім того, «Ратуша-сервіс» очікує на підписання договору із департаментом економічного розвитку на майже 300 тис. грн, з департаментом містобудування – майже 253 тис. грн і департаментом фінансової політики – ще 279 тис. грн.

Департамент житлового господарства наразі не зміг замовити подібні послуги вартістю понад пів мільйона гривень, оскільки відхилив усіх три пропозиції, в тому числі і від «Ратуша-сервіс».