Фірма Козловських отримає 7 мільйонів на додатковий ремонт родинного стадіону

04 Лютого 2022

Винниківське комунальне підприємство «Спортінвест» віддасть 7,2 млн грн ТОВ «Емілі Івент Хол» на ремонт стадіону імені Богдана Маркевича у Винниках. Йдеться про стадіон, який контролює родина фігуранта журналістських розслідувань, депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського.

Договір на додаткові роботи підписали 31 січня без конкурсу, тобто напряму з підрядником. Своє рішення комунальне підприємство обґрунтувало тим, що проведення конкурентної процедури та ризик зміни підрядника передбачає тимчасове зупинення робіт. Це, на думку замовника, може призвести до пошкоджень та надлишкового витрачання коштів.

Першу угоду на ремонт стадіону з фірмою «Емілі Івент Хол» підписали в березні 2021 року. Редакція «НГ. Львів» написала про незаконність укладення цього договору в тексті «Стадіон для сина». А пізніше порушення підтвердила і Державна аудиторська служба.

Компанія «Емілі Івент Хол» раніше називалася «Академія футболу», а її власниками були Григорій Козловський та його дружина Юлія. Але в лютому цього року, згідно з YouControl, фірма змінила свою назву, а єдиним бенефіціарним власником стала донька Григорія Козловського Софія Максимець.

Така назва фірми пов’язана із івент-холом «Emily Event Hall», який родина Козловських облаштувала на Винниківському озері. Цей простір розташований поруч з академією футболу, офіційно його відкриють 25 лютого.

Про ремонт стадіону

Згідно з минулорічною угодою, за 19,8 млн грн «Емілі Івент Хол» мала влаштувати покриття чотирьох футбольних полів, зробити освітлення трибуни футбольного поля №1, ще двох полів, а також – міні-футбольного поля біля ресторану та біля стоянки.

Фото стадіону: Наші гроші. Львів

Впоратися з цими роботами фірма повинна була б до кінця червня минулого року. Але у грудні підписала ще два додаткові договори – вартість робіт зменшили до 14,7 млн грн і продовжили термін виконання до кінця 2022 року.

Тепер ж комунальне підприємство «Спортінвест» замовило додаткові роботи − освітлення футбольного поля №1, №2 та №6 та обгородження футбольного поля №2, №4, №5 та №6. Ці роботи підрядник має також завершити до кінця 2022 року.

На момент публікації редакції «НГ. Львів» не вдалося отримати жодних деталей про ремонт стадіону ані від міської ради, ані від керівництва «Спортінвесту». Також ми не змогли отримати кошторису додаткових робіт. Хоча Винники увійшли до складу Львівської громади, процес переоформлення комунального підприємства ще триває. Лише в кінці минулого року депутати вирішили, що «Спортінвест» перейде в підпорядкування Личаківській районній адміністрації Львова.

Нагадаємо, що стадіон імені Богдана Маркевича у Винниках фактично контролює родина бізнесмена, депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського. Сама земля під стадіоном – приватна. Найбільша ділянка площею понад 3,6 га належить ТОВ «МБМ-Спорт», бенефіціарним власником якого є Святослав Козловський, син Григорія Козловського.

А меншу ділянку, площею 1,37 га, Винниківська міськрада вирішила продати йому перед місцевими виборами у жовтні 2020 року. При цьому досі її статус в Публічній кадастровій карті невизначений. У кінці року продали також будівлі стадіону на «Prozorro. Sale», за ці об’єкти позмагалися дві фірми Козловського-молодшого.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.