Працівників франківського оборонного заводу перевозитиме родина прокурора   

03 Лютого 2022

Скрін із сайту компанії

Державне підприємство «ВО «Карпати» Укроборонпрому на Прикарпатті віддасть 51,7 млн грн за перевезення працівників родині місцевого прокурора.

Закупівлі провели за спрощеними допороговими процедурами. На дві з них подалася лише компанія «Транс-Лайн ІФ», яка належить Миколі Гаврилюку. Ще на три закупівлі Микола Гаврилюк прийшов як приватний підприємець.

Микола Гаврилюк − батько заступника керівника Калуської місцевої прокуратури Івано-Франківської області Петра Гаврилюка. Спеціалізується бізнесмен на пасажирських перевезеннях, брав участь у відповідних конкурсах. Фірма «Транс-Лайн ІФ» створена 2016 року в Івано-Франківську. Сам Микола Гаврилюк є її власником від вересня 2020 року. А до того часу компанія належала дружині Петра Гаврилюка − Мар’яні Гаврилюк. Тепер вона, згідно з довідками про працівників, працює за сумісництвом лікарем в цьому підприємстві.

У коментарі редакції «НГ. Львів» Микола Гаврилюк відмовився підтверджувати родинні зв’язки. «Це не має значення, я до цього замовлення йшов довго, я дуже тяжко працюю і заробляю», − відповів він.

Протягом 2021-2022 років фірма «Транс-Лайн ІФ» отримала держзамовлень на 62,6 млн грн – усі від «Виробничого об’єднання «Карпати»». У 2021 році з нею уклали угоди на перевезення в Богородчанському та Галицькому напрямках.

Як приватний підприємець Микола Гаврилюк зареєстрований 2007 року. Поточні договори зі заводом «Карпати» − наразі його єдині за останні два роки бюджетні замовлення.

Про підряди від заводу

І компанія «Транс-Лайн ІФ», і підприємець Микола Гаврилюк перевозитимуть працівників «Виробничого об’єднання «Карпати» до кінця 2023 року. Ціни на рейс коливаються від 785 грн до 2,5 тис. грн. Найдешевшим буде рейс село Побережжя-«Карпати»-Побережжя, а найдорожчим – місто Надвірна-«Карпати»-Надвірна.

Найдорожчу угоду підприємство «Карпати» уклало з фірмою «Транс-Лайн ІФ» − на 19,3 млн грн. Компанія перевозитиме працівників на п’яти маршрутах Надвірнянського напрямку. А згідно з іншою угодою – на трьох рейсах Богородчанського напрямку.

Як підприємець Микола Гаврилюк відповідатиме за довіз робітників заводу по Івано-Франківську, а також – на Тлумацькому та Коломийському напрямках.