ЛОДА віддасть «Містопроекту» 20 мільйонів за проєкт нового корпусу «Охматдиту»

28 Січня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: infectiousdiseaseadvisor

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації віддасть 19,7 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації для нового корпусу лікарні «Охматдит». Підрядником визначили державне підприємство «Містопроект». Розробку проєктної документації планують завершити до квітня 2022 року.

Йдеться про будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу Регіонального центру медицини дитинства (далі – Центр). Будівлю зведуть на вул. Джорджа Вашингтона, 6 у Львові. А юридично Центр створять на базі двох об’єднаних медустанов – Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» та Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру.

Загалом Центр розрахований на 250 дітей, зокрема 225 ліжок будуть в стаціонарному відділенні, а 25 – у відділенні інтенсивної терапії. Будівля матиме адміністративний блок, лабораторію та 13 відділень. Тут буде готель для проживання батьків, зал для конференцій з телемедициною, їдальня для персоналу та відвідувачів. А також – підземний паркінг, гелікоптерний майданчик та зона відпочинку для дітей на території лікарні.

Про відділення

У відділеннях будуть п’ятимісні операційні палати, дво- та одномісні палати, навчальні кімнати, ігрові зони, кімнати для підігріву їжі та для відпочинку персоналу. А у реабілітаційному відділенні – зал з тренажерами для реабілітації, гідромасажна ванна та басейн.

Найбільше місць передбачені у відділенні голови та шиї − 40 ліжок, зокрема 15 отоларингологічних, 10 офтальмологічних, 5 ліжок щелепно-лицевої хірургії. Ще по 35 місць буде в двох інших відділеннях – ортопедії та травматології, а також в другому хірургічному відділенні.

Натомість перше хірургічне відділення розраховане на 30 місць, з яких 25 загальнохірургічних та п’ять гінекологічних. У корпусі також буде відділення фетальної хірургії, хірургії новонароджених, недоношених та дітей до 3 місяців.

В урологічному відділенні передбачені 25 ліжок, ще по 20 місць буде у відділенні раннього дитинства та в інфекційному відділенні. Інтенсивна терапія новонароджених розрахована на 12 ліжок, тут буде мала операційна, а також працювати виїзна бригада. Найменше місць буде у відділенні анестезіології – дев’ять ліжок.

Окрім того, корпус матиме відділення екстреної медичної допомоги з двома операційними та реанімаційними, медобладнанням, ігровою кімнатою та з обладнаним приміщенням для годування грудьми. Тут будуть три окремі входи: під’їзди для автомобілів швидкої допомоги, для пацієнтів та окремий вхід в палати. А також – операційний блок. Передбачені шість операційних з під’єднанням до телемедицини, післяопераційна палата на вісім ліжок з моніторами, кімната для введення наркозу в присутності батьків.

Про підрядника

За розробку проєктно-кошторисної документації відповідатиме державне підприємство «Містопроект». Воно зареєстроване у Львові та підпорядковується Фонду державного майна України. «Містопроєкт» спеціалізується на архітектурній діяльності, зокрема спеціалісти підприємства розробили чинний генеральний план Львова.

Протягом 2021-2022 років ДП «Містопроєкт» отримало державних замовлень на 24 млн грн. Поточний договір – наразі найбільший для підприємства. А серед інших великих угод – розробка змін до зонінгу в межах житлового району Під Голоском за 840 тис. грн. Та коригування проєктно-кошторисної документації будівництва дитячої туристичної бази у Львові за 800 тис. грн.