Начальника львівського управління Держрибагенства відпустили під заставу у 49 тисяч

11 Січня 2022

Затримання інспектора рибуправління. Липень 2021 року. Фото: ДБР

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова Дмитро Рудаков дозволив випустити під заставу у 49 тис. грн начальника управління Державного агентства рибного господарства Львівщини Леоніда Кравця, якого підозрюють у налагодженні схеми з отримання хабарів за розведення риби без дозвільних документів. У відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури нам повідомили, що він вже вийшов під заставу.

Джерело: ухвала суду, оприлюднена 6 січня 2021 року.

Повідомлення про підозру керівник обласного управління також отримав 4 січня. А кримінальне провадження та розслідування схеми, у створенні якої підозрюють Кравця, триває з липня 2021 року. Саме тоді правоохоронці затримали інспектора рибоохоронного патруля під час отримання 30 тис. грн хабара. За цю суму інспектор мав не помічати відсутність дозвільних документів для розведення риби у фермерського господарства «Короп» та те, що термін дії договору оренди на ділянку закінчився. При цьому свої дії інспектор узгоджував з керівником обласного управління.

Важливим фактом, за повідомленням ДБР, є те, що фермер заздалегідь подав усі необхідні документи для продовження оренди земельної ділянки. Проте з невідомих причин його запит не розглядався.

Тоді ж у липні оголосили про підозру лише інспектору рибоохоронного патруля, якого і затримали під час отримання грошей. За вказівками інспектора, фермер поклав 30 тис. грн у автомобіль «Hyundai Elantra», на підлокітник між передніми сидіннями. Пізніше з’ясувалось, що авто офіційно не належить інспекторові і його власник неодноразово намагався скасувати арешт автомобіля.

Щодо керівника управління Державного агентства рибного господарства Львівщини Леоніда Кравця, то за даними слідства, він «організував схему одержання на систематичній основі коштів від суб’єктів господарювання за безперешкодне здійснення діяльності у сфері рибного господарства на околицях Львова, без необхідних документів дозвільного характеру».

Слідчі просили для нього як запобіжний захід тримання під вартою або заставу у 500 тис. грн. Попри те, що суддя не підтримав такий розмір застави, на майно підозрюваного було накладено арешт.

Наразі підозрюваному інкримінують ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Посаду начальника управління Держрибагенства на Львівщині Леонід Кравець обіймає з грудня 2019 року.