П’ять найдорожчих закупівель Прикарпаття за 2021 рік

04 Січня 2022

Фото Ратуші в Івано-Франківську із сайту sotka.life

Протягом цього року в Івано-Франківській області розподілили 16 млрд грн на порталі публічних закупівель Prozorro. Редакція «Наші гроші. Львів» відібрала п’ять найдорожчих замовлень області за цей період. До цього списку не увійшли дороги.

  1. Біатлонний комплекс біля Буковелю

Поляницька сільська рада віддасть фірмі «ПБС» 157 млн грн на другу чергу біатлонного комплексу. Його будують біля гірськолижного курорту «Буковель» в три етапи, загалом об’єкт коштуватиме 400 млн грн. Підрядник облаштує лижно-ролерну трасу, два пішохідні тунелі, системи снігонапилення, нососну станцію, трубопроводи та лінії електропостачання, а також збудує автомобільні дороги.

Цьогоріч вдалось побудувати трасу, довжиною 4 кілометри, два перехідних мости та місця для стрільбищ. Фото з сайту biathlon.com.ua

Підрядник другої черги будівництва «ПБС» підконтрольне ексдиректорові «Буковелю» Олександрові Шевченку. Зараз він − депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє» бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палиці.

  1. Ремонт Ратуші в Калуші

Калуська міська рада виділила 70 млн грн на оновлення Ратуші. Підрядником визначили місцеву фірму «Планетабуд». У міській раді хочуть максимально зберегти автентичність будівлі та приєднати до неї адміністративні приміщення. Там будуть зали для засідань, ЦНАП, кабінети управлінь, апарати міської ради та виконкому. Ратушу в Калуші побудували на початку ХХ століття, зараз вона напівзруйнована. Реконструкцію завершать до кінця 2022 року.

  1. Нові швидкі

Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги отримає нові швидкі за 47 млн грн. Їх замовили в компанії «Автоспецпром», одного з найбільших постачальників автомобілів швидкої допомоги. Медики отримають 20 автомобілів на базі Citroen Jumper типу «В». Вони обладнані спеціальними ношами, обладнанням для діагностики, тут також є кисневий балон на 2 тисячі літрів та портативний балон на 400 літрів. Для підтримки дихання ще передбачені дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

  1. Нова школа в селі Чукалівка

На будівництво навчально-виховного комплексу в селі Чукалівка Тисменицького району виділили 46 млн грн. Договір підписали з місцевою компанією «Украгробуд-Інвест». Саме будівництво передбачене у два етапи. Тут збудують дитячий садочок на 55 місць, шкільний підрозділ на 80 учнів, модульну котельню, модульну трансформаторну підстанцію. На території школи буде спортивно зона, господарська зона, майданчики відпочинку, тіньові навіси та навчальна зона. А під час другої черги тут зведуть спортивний зал.

  1. Ремонт школи в селі Красноїлля

Ще 42 млн грн в області витратять на реконструкцію школи в селі Красноїлля Верховинського району. Підрядник «Ромб+» добудує навчальний корпус та спортивний зал до теперішньої будівлі. Також оновлять водостічну та каналізаційну системи, відремонтують електропостачання.

Фото школи із сайту Івано-Франківської ОДА

Сьогодні будівля вміщує 17 класів на 293 учнів, однак її планують розширити до 27 класів для 500 людей. Роботи завершать до кінця 2022 року.