Міський голова погодив будівництво житла на Садовій після власного вето

03 Грудня 2021

Район вулиці Садової. Фото: Варіанти

Міський голова Львова Андрій Садовий відкликав своє вето на виділення 0,33 га землі для ТОВ «Спецбудмонтажпроект» під будівництво житлового комплексу на вулиці Садовій. Про це стало відомо зі змін до порядку денного сесії міської ради.

Раніше, 4 листопада, депутати вже проголосували за виділення землі для компанії, але їхнє рішення заветував міський голова. У зауваженні до ухвали міський голова пояснив, що земельна ділянка належить до зони Г-6. А оскільки ухвалою передбачене будівництво з житлом на верхніх поверхах, то вона суперечить основній містобудівній документації.

За генеральним планом, ця ділянка належить до зони промислових підприємств, а за зонінгом – до торгівельної зони (Г-6). На таких територіях можна розміщувати ринки, магазини та торговельні центри. Згідно з цими документами, будівництво житла тут не можливе.

Новий детальний план території більше не потрібен

Під час останньої сесії, що відбулась 30 листопада, «Спецбудмонтаж» звернувся із проханням дозволити внести зміни до детального плану території. Справа в тому,  що містобудівну документацію на район обмежений вулицями Садова, Кульпарківська, Любінська розробили ще у 2014 році, але в 2017 році виконком міськради вніс до нього зміни. За ними частину зони торгівлі (Г-6) та зони складських підприємств (КС-5) замінили на зону Г-2.

У останній зоні можливе будівництво житла у верхніх поверхах. Зараз на цій території вже збудований десятиповерховий ЖК «Sadova Resident». Натомість на ділянці «Спецбудмонтажу» у детальному плані не вказано про проектування будь-яких будівель.

Але оскільки міський голова відкликав вето, то питання про його подолання, як і про зміни в детальному плані, вилучили з порядку денного.

ТОВ «Спецбудмонтажпроект» зареєстроване у Пустомитах, а його власниками є Роман Кулиняк, Оксана Балабух та Петро Березюк.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.