Львівська міськрада замовила кошторис майбутньої школи мистецтв на Личаківській

16 Листопада 2021

Проект майбутньої школи мистецт. Візуалізація Re+

Львівська державна музична школа №4 уклала договір із архітектором Дмитром Сорокевичем на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв за 5,97 млн грн. Угоду уклали за переговорною процедурою, оскільки Сорокевич представляє колектив архітекторів, які стали переможцями міжнародного конкурсу.

Школу мистецтв будуватимуть на вулиці Личаківській, 105. Територія площею понад 1 га раніше належала до військового містечка, а у 2018 році земельна ділянка перейшла у власність міста.

Якою буде мистецька школа

Переможця архітектурного конкурсу оголосили у жовтні минулого року. На ньому розглянули 27 проєктів. Саме проєкт Дмитра Сорокевича та його колег переміг у конкурсі. Це і стало підставою укладення з ним договору на виготовлення кошторису.

За календарним планом, тривалість розробки кошторису становитиме 12 місяців. А будівництво планують провести у 2022-2024 рр.

Школа мистецтв складатиметься з трьох об’єктів: медіатеки, критого амфітеатру та власне школи. Остання матиме 4 поверхи, орієнтовна площа приміщень 8,7 тис. м2  із підземним паркінгом. В ній будуть класи для музичних занять, хореографії, театрального гуртка, мистецького дошкільного клубу, дві концертні зали, одна з яких із прозорими стінами. Школа розрахована на 600 учнів.

Територію школи використовуватимуть не лише для учнів, а й для жителів району. Зокрема тут планують облаштувати спортивні майданчики, зони для дітей і тераси.

Проєкт майбутньої школи мистецтв. Візуалізація Re+

Зараз Львівська музична школа №4 розташована на вулиці Личаківській 53, а після спорудження нової школи її планують перенести. Також виконавчий комітет у червні 2021 року вже видав містобудівні умови та обмеження на будівництво по Личаківській, 105.

Про підрядника

Дмитро Сорокевич ‒ львівський архітектор. Разом із дружиною Христиною Бадзян є співзасновниками архітектурного бюро «Re+», яке зокрема, проєктувало міський муніципальний мистецький центр.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.