На місці садибних будинків біля Винниківського лісу побудують багатоповерхівки

05 Листопада 2021

Фото ілюстративне. ЖК "HYGGE". Джерело: "Енциклопедія новобудов"

Депутати Львівської міської ради в четвер, 4 листопада, погодили зміни до детального плану території в межах вул. Зеленої-Пасічної-Пирогівки-проєктованої. Тепер там можна буде побудувати багатоповерхове житло.

«За» це питання проголосувало 47 депутатів. При цьому на засіданні головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснив, що через ділянку проходить лінія електропередач, яку підприємці пропонують закопати і звести будинки.

Йдеться про територію площею приблизно 3 га поблизу Винниківського лісу. Частину зони садибної житлової забудови тут замінять на зону для будівництва багатоповерхівок. Зміни оплачувало ПП «Зодчий 2010», яке належить будівельній компанії ТОВ «Лев Девелопмент». Одразу біля цієї ділянки компанія вже збудувала житловий комплекс «Hugge» на 7 поверхів.

Місце будівництва нового житлового комплексу

Тепер ж фірма хоче збудувати три секції багатоповерхівки – дві будівлі по 6 поверхів та одна 8-поверхівка. Загалом тут передбачено 104 квартири та підземний паркінг на 87 автомобілів. Між будинками хочуть зробити громадський простір з пішохідною зоною та ігровими майданчиками. На перших поверхах планують комерційні приміщення, а також приміщення для дитячого садочку чи простору для денного перебування дітей.

У серпні цього року зміну території під будівництво багатоповерхівок погодила архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Тоді головний архітектор проєкту Петро Крупа сказав, що основний детальний план цієї території на сьогодні вже втратив свою актуальність.

Нагадаємо, територію в межах вул. Зеленої-Пасічної-Пирогівки за останні роки активно забудовують багатоповерхівками. Наприклад, тут, окрім ЖК «Hugge», також є житловий комплекс «Villa Magnolia» на 5 поверхів, такої ж поверховості ЖК «Villa Magnolia Spring» та ЖК «Rubicon Premium» на 6 поверхів.

Згідно з генеральним планом Львова, територія цієї забудови належить до малоповерхової житлової забудови. Водночас зонінгом більша частина належить до садибної забудови, менша – багатоповерхової. Поточна зміна – вже четверта в цьому детальному плані території.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.