Фірма розіграла ремонт ЦНАПу в Тернополі зі своїм працівником

29 Вересня 2021

Фото зі сторінки ЦНАПУ у Facebook

Компанія «Лайттер» та підприємець Микола Прозоровський розіграли 209 тис. грн на ремонт фасаду Центру надання адміністративних послуг Тернопільської міської ради. Йдеться про будівлю на вул. Князя Острозького, 6 в Тернополі.

Під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій. Оскільки ціна фірми «Лайттер» була на 608 грн дешевшою, договір підписали з нею. До кінця листопада цього року підрядник утеплить стіни будівлі та пофарбує фасад.

І ТОВ «Лайттер», і Микола Прозоровський подали на торги документи з однаковим дефектом друку чи сканування, що свідчить про підготовку документів на спільній техніці. Вони зроблені в одній програмі «ABBY FineReader 15». Також Микола Прозоровський не завантажив усіх потрібних документів на тендер, наприклад довідки про матеріально-технічну базу.

Окрім того, на інших торгах у своїй декларації відповідності матеріально-технічної бази вказав номер телефону компанії «Лайттер».

У цьому підприємстві редакції «НГ. Львів» повідомили, що Микола Прозоровський зараз «на об’єкті в Тернопільській області». Сам ж підприємець спочатку заперечив зв’язок з фірмою, а після додаткових аргументів сказав: «Приїжджайте, поспілкуємося».

Пов’язує учасників також брат власниці фірми «Лайттер» Людмили Яремчук − Володимир Яремчук. Як свідчать документи з інших тендерів, і компанія, і підприємець орендують в нього вантажну техніку. А в трудовій книжці Миколи Прозоровського вказано, що його у 2017 році перевели на посаду головного інженера у ТОВ «Світлоцентр», директором якого є Володимир Яремчук.

Учасники «Лайттер» та Микола Прозоровський зареєстрували свою діяльність 2016 року в Тернопільській області. На торгах вони зустрічаються вже вчетверте, разом з ними участь в тендерах беруть й інші конкуренти.

Протягом 2020-2021 років компанія «Лайттер» отримала державних замовлень на 7,3 млн грн. Серед її найбільших замовлень – ремонт приміщень Тернопільської міської ради за 1,4 млн грн.

Натомість за цей ж період підприємець Микола Прозоровський підписав договорів на 998 тис. грн. Найбільший з них – на постачання генератора вартістю 650 тис. грн Тернопільської міської комунальної лікарні №3.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.