Майже 600 тис. грн з коштів ЄС та обласного бюджету виділять на велоквест від Славського до Волосянки

27 Вересня 2021

Ілюстрація з брендбуку смт Славське

Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації віддасть 570 тис. грн за велоквест протяжністю 7 км від смт Славське до села Волосянка. Відповідний договір підписали з підприємцем Артемом Тимошенком.

Велоквест замовили в рамках проєкту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» за кошти ЄС, Львівської обласної ради та Славської селищної ради. Він буде проходити від головного вокзалу в смт Славське до гірськолижного курорту «Захар Беркут» в селі Волосянка.

Як вказано у специфікації, найдорожче замовникові обійдеться інтерактивний веб-додаток – 336,7 тис. грн. Як пояснив редакції «НГ. Львів» Артем Тимошенко, − «програмісти стільки коштують». За його словами, додаток буде високооптимізований, оскільки на веломаршруті повільний інтернет. Також він повинен бути розміщений на зовнішньому сервері п’ять років, «це також коштує».

Ще 155,8 тис. грн Львівській ОДА обійдеться розробка, створення та встановлення аналогових елементів квесту. Підприємець Артем Тимошенко зазначив, що йдеться про фізичні загадки, які виготовлять на замовлення, вони будуть вандалостійкими та водонепроникними. Таких «фізичних загадок» планують встановити орієнтовно вісім, тобто один такий елемент коштуватиме 19,5 тис. грн. Однак, наголосив підприємець, їхня кількість не є остаточною.

Ще  77,5 тис. грн коштуватиме розробка сценарію та технічних завдань для велоквесту. За словами Артема Тимошенка, така ціна, зокрема, зумовлена тим, що це не квест в закритому приміщенні, а надворі, вздовж велодоріжки, також він має бути універсальним та для різних вікових категорій. При цьому планується, що в квесті буде 10 завдань, а розрахований час проходження – одна година.

Як пояснив підприємець, для велоквесту людині потрібен лише телефон, за його допомогою учасник просканує QR-код та отримає завдання, більшість відповідей можна буде вводити в додатку. Сам велоквест ще не розроблений, він буде індивідуальним, тобто проходити його можна як самому, так і групою.

Про торги

Це – вже третя спроба Львівської облдержадміністрації замовити розробку велоквесту. Перші торги скасували через механічну помилку, другі – через те, що на аукціон прийшов тільки один учасник, підприємець Артем Тимошенко.

На теперішньому тендері в підприємця вже був конкурент – київське ТОВ «Ріальто Україна». При цьому шансів виграти в компанії не було, бо вона подала лише декілька загальних довідок, наприклад статут та протокол про призначення директора.

Власник «Ріальто Україна» Вадим Дуда заперечив редакції «НГ. Львів» імітацію конкуренції на торгах. Він зазначив, що «не встиг нормально підготувати документи, поставився безвідповідально» до тендеру.

Про переможця

Артем Тимошенко зареєстрований як підприємець 2017 року в Львові. Як зазначено на його фейсбук-сторінці, Тимошенко працює сценаристом в компанії «Quest Systems», яка займається, зокрема, написанням сценаріїв для квест-кімнат. Він також є співзасновником ТОВ «Туристична компанія «Крейзі Турс». Замовлення велоквесту від Львівської ОДА – перший бюджетний договір підприємця.