Івано-Франківська ОДА витратить 100 тисяч грантових коштів на блогерів

24 Вересня 2021

Фото умовне з сайту "ТамТур"

Для популяризації туризму Івано-Франківська обласна державна адміністрація організовувала блогерам експедицію Карпатами за 100 тис. грн. Відповідний договір управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій підписало з підприємицею Уляною Сидор.

Тур триватиме чотири дні – протягом 22-25 вересня. Він розрахований на десятьох учасників, зараз в поїздці беруть участь семеро блогерів. Як зазначила «НГ. Львів» Уляна Сидор, це – Ксенія Мелешко, Владислава Грубич, оператор Віктор Лазутін, Дмитро Дячук, Ірина Макуха, Ірина Горобець та Ірина Пістрюга.

Серед цих імен найбільш знана в пошуковику – івано-франківська інстаграм-блогерка Ірина Пістрюга з 1,1 млн читачів. При цьому, як видно зі сторіс блогерки, 22 вересня вона рекламувала свою участь в турі, однак ввечері того ж дня залишила його через, зокрема, заплановану зйомку. Наступного дня, 23 вересня у своїх сторіс Ірина Пістрюга вже не знімала експедиції Карпатами.

Експедиція для блогерів триває в рамках проєкту «52 способи життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці». Він фінансується з коштів Європейського Союзу в рамках Спільної операційної програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Партнерами цього проєкту є туристична асоціація Івано-Франківської області «Таіф», зазначила редакції «Наші гроші. Львів» контактна особа управління Івано-Франківської облдержадміністрації Тетяна Туревич. Вона також пояснила, що блогерів для туру відбирали за певними критеріями, однак на момент публікації ми їх отримати не змогли.

Як зазначено в програмі, протягом чотирьох днів учасники повинні відвідати вісім туристичних точок в Івано-Франківській області. В середу, 22 вересня, вони мали прогулянкову екскурсію на бричках в селі Космач Косівського району. Вчора, 23 вересня, – екскурсію позашляховиком в гори, пішохідну екскурсію з місцевим гідом та кінну екскурсію в селі Білоберізка Верховинського району. А також − екскурсію та майстер-клас з ліжникарства в селі Яворів Косівського району. В п’ятницю, 24 вересня блогери матимуть інста-сесії та перфоменс вечорниці з ночівлею на сіні в старій бойківській хаті в селі Новошин Калуського району.

Найбільше активностей заплановано на суботу, 25 вересня. Блогери відвідають екоферму «Карпатські вікінги» в селі Шевченкове Калуського району, де покатаються на конях та дегустуватимуть делікатеси з козячого молока. В цьому ж селі будуть мати майстер-клас в кузні Володимир Гавриша, відвідають пасіку Гошовських, а також − Центр спадщини Вигодської вузькоколійки в Калуському районі.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.