Фірма дружини Козловського через суд скасувала перевірку архбудінспекції

20 Вересня 2021

"Капітальний ремонт" будівлі на вул. Джерельній. Фото: Вікторія Ейсмунт

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував наказ Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові про проведення позапланової перевірки будівництва, яке здійснює ТОВ «Джерельна».

Джерело: рішення судді Володимира Сакалоша від 9 вересня 2021 року.

Власницею ТОВ «Джерельна» є Юлія Козловська, дружина депутата Львівської облради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського.

Фото: ZAXID.NET

У червні цього року інспекція видала наказ про перевірку на об`єкті будівництва «Капітальний ремонт приміщень будівлі по вул. Джерельна 28-в у м. Львові», де замовником робіт є фірма Козловської. Підставою для проведення позапланової перевірки стало звернення на гарячу лінію Львова у Facebook.

Його 26 травня написала журналістка сайту ZAXID.NET Вікторія Ейсмунт. Вона запитала, чому на будівництві відсутній паспорт об`єкта. Після цього на сторінці гарячої лінії їй повідомили про те, що перевірку проведе ДАБІ м. Львова.

Цікаво, що вже у червні юрист родини Григорія Козловського і заодно депутат Львівської міськради від ЄС Юрій Ломага під час пленарного засідання сесії обурювався роботою гарячої лінії Львова у Facebook. Мовляв, реагують і на повідомлення з фейкових облікових записів. Тоді він розповів, що сам спеціально зареєстрував акаунт «Івасик-Телесик» і «кидав туди дурниці».

В результаті розгляду справи суддя вирішив скасувати наказ про проведення перевірки через те, що отримане звернення не оформлено відповідно до Закону України «Про звернення громадян». Так, письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого можливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Капремонт чи реконструкція

ТОВ «Джерельна» на однойменній вулиці у Львова володіє будівлею під номером 28в – це торговий центр «Антей». 14 липня минулого року компанія отримала дозвіл на початок виконання будівельних робіт з капремонту будівлі «без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані».

Вигляд до капремонту

Вигляд під час капремонту. Фото: ZAXID.NET

Як повідомляв ZAXID.NET, капремонт більше схожий на реконструкцію і полягав у тому, що будівлю практично знесли й будують нову. Це підтверджують і наявні фото. При цьому на будмайданчику немає паспорта об’єкта чи інших інформаційних таблиць, які б вказували, хто виконує перебудову.

На відміну від реконструкції – на капремонт не потрібно отримувати містобудівні умови та обмеження. Згідно з містобудівним кадастром Львова, тут МУО не видавали.