Залізниця скасувала сумнівну закупівлю дезінфекційних засобів

06 Вересня 2021

Фото умовне з сайту www.bettaservice.com.ua

Регіональна філія «Львівська залізниця» відмінила закупівлю дезінфекційних засобів у ПП «Альянс-Новагрупп» на майже півмільйона гривень. Про це редакція дізналась із сайту публічних закупівель Prozorro.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», контракт компанія отримала без участі у конкурсі, за так званою закупівлею без використання електронної системи.

Втім, як пояснив експерт із публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько, товари на суму від 50 тис. грн залізниця зобов’язана закуповувати за процедурою спрощеної закупівлі. Вона передбачає можливість участі довільної кількості учасників, а не прямий договір.

В результаті залізниця підписала додаткову угоду, згідно з якою договір втрачає чинність і припиняє свою дію.

Підписання договорів без проведення спрощених закупівель передбачає штраф для уповноважених осіб замовника від 25 до 51 тис. грн. А у випадку, якщо за ним пройдуть оплати, ще штраф керівникові установи ‒ від 34 до 170 тис. грн. Згідно з порталом Є-Дата, за цією угодою залізниця не перераховувала коштів.

Приватне підприємство «Альянс-Новагрупп» зареєстровано у Львові, власником є Володимир Корольов. З початку 2020 року фірма одержала держзамовлень на 19,7 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.