Адвокат Козловського не зміг засудити Москаленка за перевірку «Клубу Пікассо»

29 Липня 2021

Олексій Різник. Фото із сторінки фракції ЄС у ЛМР у Facebook

Львівський окружний адміністративний суд відмовив ПП «Клуб Пікассо» у визнанні неправомірною перевірку заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка.

Джерело: рішення, оприлюднене 19 липня 2021 року.

Йдеться про конфлікт щодо приміщення колишнього клубу «Picasso» на вул. Зеленій, 88 між Львівською міською радою та телеканалом «НТА», який орендує ці приміщення через ПП «Клуб Пікассо». На початку липня 2020 року Андрій Москаленко разом з працівниками управління комунальної власності намагалися оглянути приміщення, однак їх не впустили.

Представляв орендарів Олексій Різник, який тепер є депутатом Львівської міськради від «Європейської солідарності». Втім він більш відомий як адвокат бізнесмена, депутата Львівської облради Григорія Козловського, який контролює НТА.

Після цього приватне підприємство «Клуб Пікассо» подало позов на заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, вимагаючи визнати неправомірною перевірку приміщень клубу. Як повідомляла ЛМР, підприємство в суді представляє саме Різник.

Одним із аргументів підприємства було те, що орендаря не повідомили завчасно про проведення перевірки. Також Андрій Москаленко не надав відповідного направлення та документу, яким визначені його повноваження на перевірку.

На це Андрій Москаленко заявив, що члени комісії взагалі спілкувалися на вулиці:

«Немає жодної заборони для заступника міського голови спілкуватися з громадянами або представниками юридичних осіб щодо питань діяльності міста», − йдеться у його відповіді.

Не побачила протиправності в діях Андрія Москаленка і суддя Оксана Карп’як. Вона зазначила, що підприємство «Клуб Пікассо» не надало доказів порушення з боку заступника міського голови, також не вказало, які конкретні права він порушив.

У судовому засіданні суддя також подивилася відеозапис так званої перевірки біля «Клубу Пікассо», з якого видно, що Андрій Москаленко та Олексій Різник спілкуються надворі.

«Дії відповідача (Андрія Москаленка – ред.) біля приміщення клубу не створюють безпосередньо для позивача жодних юридичних прав чи обов’язків, не зумовлюють жодного рішення щодо нього», − зазначила суддя Оксана Карп’як.

Натомість, в суді виявилось, що перевірка «Клуб Пікассо» справді була включена у графік на 2020 рік, а начальниця управління комунальної власності видала відповідне направлення головному спеціалісту, який був на місці разом із Москаленком.

Історія конфлікту

Нагадаємо, в лютому 2020 року власник найстарішого нічного клубу Львова «Picasso» Роман Кравчишин повідомив, що заклад припиняє свою роботу. А 30 червня того ж року він продав своє приватне підприємство «Клуб Пікассо» компанії «НТА+», яка офіційно оформлена на головну редакторку телеканалу Наталію Струк та креативного продюсера Віталія Крутякова. Телеканал навіть почав облаштовувати приміщення під телевізійну студію.

Однак в липні минулого року міська рада заявила, що має інші плани щодо будівлі на вул. Зеленій, 88. Напередодні, у червні, виконавчий комітет Львівської міської ради передав їх комунальній установі «Львівський міський молодіжний центр» для створення міського молодіжного центру.

Ще до сьогодні в судах триває декілька спорів щодо приміщення «Клубу Пікассо». Наприклад, фірма намагається визнати недійсним рішення виконкому про передачу приміщень «Львівському міському молодіжному центру».

У той же час депутат Олексій Різник пропонує продовжити договір оренди на 10 років підприємству «Клуб Пікассо» без проведення аукціону. Як аргумент він наводить те, що фірма «надає соціально важливі послуги населенню Львівської міської територіальної громади».

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.

Депутат від ЄС пропонує віддати телеканалу НТА приміщення клубу «Пікассо» без конкурсу