Суд призначив 45 тисяч застави екскерівнику «Еліт спорт груп» через спортмаданчик на Самбірщині

19 Липня 2021

Територія Спортивно-туристичного оздоровчого комплексу "Прикарпаття" в с. Сприня. Фото умовне, із сторінки Центру оздоровлення

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко обрав запобіжний захід у вигляді 45 тис. грн застави ексдиректору ТОВ «Еліт спорт груп». Його підозрюють у заволодінні 263 тис. грн бюджетних коштів при здійсненні реконструкції спортивного майданчику в Самбірському районі.

Джерело: ухвала від 1 липня 2021 року.

За матеріалами справи, на Львівщині у 2017 році фірма «Еліт спорт груп»  здійснювала реконструкцію спортивного майданчика на території оздоровчого комплексу «Прикарпаття» що у с. Сприня Самбірського району. Згідно із торгами, підрядник мав виконати роботи за 1,9 млн грн до кінця 2017 року.

Директором на той момент і до вересня 2020 року був Василь Сенчакович. Нині слідство підозрює його у внесенні неправдивих відомостей в акти виконаних робіт щодо вартості спортивного інвентаря та обсягів здійснених робіт по об’єкту. За інформацією слідства, таким чином він заволодів 263 тис. грн бюджетних коштів.

В кінці червня цього року ексдиректорові «Еліт спорт груп» повідомили про підозру за двома статтями: ч.1 ст. 366 ККУ (службове підроблення) та ч .4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Прокуратура просила про в п’ять разів вищу за призначену заставу, однак суд, врахувавши доходи підозрюваного, вирішив, що 45 тис. грн будуть достатніми.

Василь Сенчакович був не тільки директором компанії, раніше він мав 25% у статутному капіталі «Еліт Спорт Груп». Тепер директором і засновником фірми є Ігор Забудський. Після зміни власника фірма перереєструвалась із Львова до Києва, де зареєстрований Забудський.

За часи керування Сенчаковичем фірма отримала штраф від Антимонопольного комітету України за узгоджену поведінку на тендерах (змову). Протягом останніх двох років товариство не мало державних замовлень, але у 2017-2018 роках активно отримувало перемогу у тендерах на будівництво спортмайданчиків та загалом уклало договорів на суму близько 63 млн грн.

Споріднені фірми позмагались за реконструкцію спортмайданчика вартістю в 2 млн грн