Депутати погодили будівництво багатоповерхівки на Героїв Майдану всупереч генплану

09 Липня 2021

Місце будівництва. Зображення Google Maps

Депутати Львівської міськради 9 липня проголосували за ухвалу «Про затвердження детального плану території у районі вул. Героїв Майдану, вул. М. Глінки», яким пропонується розміщення житлового будинку із вбудованими торгово-офісними приміщеннями на розі вулиць Глінки та Героїв Майдану.

Ухвалу підтримали 52 депутати.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», мова йде про будівництво поруч із колишньою президентською резиденцією на вул. Глінки, 12, яку «Холдинг емоцій «!Фест». Ця компанія є платником розроблення даного ДПТ, і власником сусідньої ділянки площею 0,037 га, де хоче збудувати багатоквартирний будинок. Згідно з візуалізаціями, тут буде шість поверхів.

У центральному Галицькому районі, який включає проєктовану територію, відсутнє зонування, відтак детальним планом для майбутнього місця будівництва хочуть встановити зону Ж-2 – малоповерхову квартирну житлову забудову. Для такої зони в основному дозволені чотирьохповерхівки, однак допускаються й багатоквартирні житлові будинки до 6 поверхів включно.

Водночас чинний генеральний план Львова визначає ділянку як територію, де можна будувати максимум чотири поверхи. Відтак, детальний план території суперечитиме генплану. Крім того, до зони Ж-2 хочуть віднести й територію, де стоїть колишня президентська резиденція, і яка зараз генпланом визначена місцем громадських центрів, комплексів та об’єктів.

Під час громадських слухань щодо проєкту ДТП мешканці вулиць Героїв Майдану та Глінки звертались із пропозиціями обмежити будівництво 3-4 поверхами, як це встановлено генпланом. Але їхні зауваження не врахували.

Бенефіціарними власниками ТОВ «Холдинг емоцій «!Фест» є Юрій Назарук, Андрій Худо і Дмитро Герасімов.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.