Рідна фірма свободівця просить міськраду про дозвіл на чергове житло в промзоні

06 Липня 2021

Вулиці Замарстинівська (прямо), Ткацька і Дашкевича (направо). Фото: скрін із відео Львівського порталу, січень 2020 року

ТОВ «Річ девелопмент груп» звернулось до міськради із проханням про розробку детального плану території у районі вул. Замарстинівської, Дашкевича і Ткацької. Із інформаційної записки до проєкту ухвали відомо, що компанія фактично хоче змінити зонування цього району, яке б дозволило збудувати там житловий будинок та громадський об’єкт.

Цей проєкт виносять на засідання сесії вже в четвер, 8 липня. «Річ девелопмент груп» володіє нежитловими приміщеннями площею 460 кв. м на вул. Дашковича, 2. Щодо земельної ділянки, то вона на кадастровій карті не відмічена, а на сайті ЛМР не знайшлося згадок про передачу землі цій фірмі в оренду.

Загалом генпланом передбачено тут кілька зон, але приблизно за місцем реєстрації компанії – територія санітарно-захисних зелених насаджень і промислових підприємств. Існуючим зонуванням не передбачено там будівництва ні громадських, ні житлових об’єктів, оскільки ця територія визначена для розміщення об’єктів промзони.

Інформація з плану зонування Львова (дані містобудівного порталу)

Територія, на яку хочуть зробити детальний план території. Фото: Google Maps

На профільній комісії архітектури, містобудування та розвитку територій її голова Олексій Різник повідомив, що існуючі тут промпідприємства не працюють, потенційного використання території ще не має, а тому детальний план території дасть відповідь, як розвиватися цій території. В результаті комісія одноголосно підтримала цей проєкт.

Інформаційна записка до проєкту ухвали

Про компанію

ТОВ «Річ девелопмент груп» створили рік тому, в середині червня. Вже у липні до статутного капіталу внесли будівлю на Дашковича. Першими засновниками товариства були Дмитро Сургай, Ігор Корсун і Любомир Бойко. Корсун був депутатом Львівської міськради 6 скликання (2010-2015 рр.) від ВО «Свобода», а Сургай – його помічником.

Після звернення до міськради на початку травня з проханням про розробку ДТП у районі вул. Замарстинівської, Дашкевича і Ткацької фірма змінила власників. Згідно з YouControl, із 24 травня фірма належить Галині Мельник із села Гораймівка (Волинська обл.), а керівником став Олександр Сокотун, екс-чоловік екс-директорки Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталії Хмиз.

Нова власниця «Річ девелопмент груп» у квітні цього року також заснувала львівську фірму «Персеверенс», чий телефон повністю співпадає із «Річ девелопмент груп» і «Західна девелоперська група», чиїм засновником є Сокотун, а також: «Преміум-буд», Віталій Сулима і Артем Хмиз. Останній є екс-депутатом ЛМР, бізнес-партнером секретаря Львівської міськради, свободівця Маркіяна Лопачака. Хмиз є членом виконавчого комітету Львівської міськради, що видає містобудівні умови та обмеження.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.