Прикордонника, який отримав хабар за нерозмитнення товарів, триматимуть під вартою

05 Липня 2021

Затриманння інспектора. Фото: Офіс генпрокурора

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова Сергій Яворський залишив під вартою  інспектора відділу «Краківець» прикордонної служби Львівського прикордонного загону, якого підозрюють в отриманні 3,6 тисячі доларів хабаря за переміщення товарів без митного оформлення через державний кордон України.

Джерело: ухвала від 25 червня 2021 року.

Підозрюваний перебуватиме в ізоляторі з подальшим переведенням в СІЗО до 21 серпня 2021 року, або може вийти під заставу у розмірі 79 тис. грн. Прокуратура просила суд про тримання під вартою, через загрози переховування та впливу на свідків.

Раніше прес-служба офісу Гепрокурора повідомляла про затримання інспектора 23 червня, коли той отримував другу частину хабаря у сумі 2,3 тис. доларів. Хабар він отримував за те, що через один з пунктів пропуску Галицької митниці планували перевезти вживану побутову техніку, хімію, та продукти харчування.

Прикордонникові інкримінують ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою. Також суд відсторонив підозрюваного від посади на 2 місяці.