Учасники з одним телефоном позмагались за 680 тис. грн на ремонті теплиці у Стрийському парку

29 Червня 2021

Стрийський парк. Фото Гал-інфо, 2017 рік

Природоохоронна рекреаційна установа «Стрийський парк» уклала договір із ТОВ «Арт-Львів» на реконструкцію теплиці за 680 тис. грн.

За договором підрядник проведе демонтажні роботи, реконструкцію теплиці,  системи автоматичного поливу, опалення та водопостачання. Завершать роботи до кінця вересня 2021 року.

Договірною ціною передбачено, що компанія витратить 166 тис. грн на заробітні плати (25% від суми закупівлі), а одержить прибутку всього 16,4 тис. грн (3% відповідно).

Про тендер

Участь у закупівлі взяло лише два учасники, вони не знижували свої первинні пропозиції, а єдиним конкурентом «Арт-Львів» став приватний підприємець Ігор Гречух. Він пропонував виконати послуги на 96 тис. грн дешевше, але згодом відмовився укласти договір.

У обох учасників як контактний вказаний однаковий номер телефону.

Він належить Ігореві Гречуху. Ми сконтактувались із підприємцем, але той заперечив пов’язаність учасників, а також зазначив, що не знайомий з власником ТОВ «Арт-Львів».

«Я вперше чую про цю компанію. Я не можу знати, чому вони використовують мій номер телефону», – сказав Ігор Гречух.

Також він спочатку заявив, що надав неповний пакет документів, оскільки готувався до закупівлі в останній момент й не встиг зібрати усі документи. А написав відмову від укладання договору через те, що отримав більш вигідний проєкт.

Згодом Ігор Гречух перетелефонував і змінив своє пояснення. Він повідомив, що раніше виконував роботи для Стрийського парку, знайомий з директором і його попросили написати відмову від участі в тендері, оскільки в нього й так немає усіх необхідних документів.

За номером телефону, який у довідках «Арт-Львів» вказаний як контактний директора та власника компанії Андрія Носа, із журналістом «Наші гроші. Львів» спілкувався працівник фірми Олег, який заявив, що є контактною особою, але відмовився назвати своє прізвище та посаду.

Олег повідомив, що «Арт-Львів» не співпрацює з Ігорем Гречухом, а від пояснень, чому використовують однаковий номер телефону, відмовився.

«Якщо ви бачите якісь порушення, для того є ревізійні, антикорупційні структури. Приїде людина з документами, буде перевірка ‒ ми готові з ними співпрацювати», ‒ пояснив він.

А в кінці пригрозив судовим позовом:

«Я офіційно з вами не розмовляю. Якщо ви плануєте мої слова, які я зараз говорю, будь-де використовувати, я буду з вами судитись», ‒ заявив чоловік.

Про переможця

ТОВ «Арт-Львів» прописане у житловому будинку на вул. Шевченка у Львові, а його власником є Андрій Нос. Компанія створена 5 місяців тому. Це перша перемога фірми у публічних закупівлях, хоча формально вона бере участь у тендерах втретє. Раніше «Арт-Львів» двічі приходила на тендери з ремонту гуртожитків Яворівської КЕВ, але замість документів завантажувала порожні архівні файли.

На підтвердження аналогічного досвіду компанія надала договір із ТОВ «Механіка-Гарант» від 1 квітня цього року на капремонт офісних та підсобних приміщень вартістю понад 420 тис. грн. Втім копій актів примання-передачі виконаних робіт не долучено, хіба позитивний відгук від компанії.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.