Виконком дозволив будівництва житла на території спортцентрів на Липовій Алеї

25 Червня 2021

Візуалізація забудовника

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 25 червня, затвердив сім містобудівних умов та обмежень для будинків на місці торгового центру «Україна» поблизу однойменного стадіону. Мова йде про майбутній комплекс депутата міськради від «Європейської солідарності» Олексія Різника, який є власником фірми-заявника «Актив-Комплект». Члени виконкому одноголосно підтримали це питання.

Рішеннями передбачено будівництво 5 багатоквартирних житлових будинків на 17 секцій із громадськими приміщеннями, гаражами, а також 2 багатофункціональних будівель. Загалом у новому комплексі буде 35 тис. кв. м житла, а спортивна частина складатиме лише 4,2 тис. кв. м. В одній із будівель передбачений дошкільний навчальний заклад.

Чинним генеральним планом міста не передбачено будівництва житла на цій території, оскільки дана ділянка площею 2,8 га віднесена до територій спортивних центрів та комплексів, а також озеленених територій.

Скріншот із відео сайту Варіанти

На дану територію відсутнє зонування, тому в лютому цього року депутати Львівської міськради проголосували за детальний план цієї території, а міський голова Андрій Садовий підписав цю ухвалу. Цим ДПТ депутати встановили на ділянці зону громадської забудови (Г-2) та зону багатоповерхової житлової забудови (Ж-3). Відтак детальний план цієї території суперечить генплану міста. Сам проєкт детального плану території не погодила архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики ЛМР.

Візуалізація майбутнього будівництва на Липовій Алеї

Крім того, питання передачі в оренду частини наділу площею 0,8 га «Актив-Комплект» є предметом розслідування у кримінальному провадженні. Також Галицька окружна прокуратури міста Львова позивається до компанії та міськради, щоб скасувати ухвали і визнати недійсним договір оренди, оскільки на ділянці 0,8 га були відсутні об`єкти нерухомого майна.

Питання існуючого судового позову не обговорювалося під час засідання виконкому.

Більше подробиць в нашому вчорашньому матеріалі за посиланням.

Виконком розгляне будівництво семи будинків на Липовій Алеї депутатом Різником