Працівниці «Львівської політехніки» обрали запобіжний захід за підозру у «відкатах»

22 Червня 2021

Затримання. Фото Прокуратура Львівської області

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова Олег Юрків залишив під вартою директорку структурного підрозділу «Технопарк» НУ «Львівська політехніка»  Валентину Тріщ, яку 11 червня затримали за підозрою в отриманні 37 тис. грн «відкату» з оренди приміщень університету.

Джерело: ухвала від 11 червня 2021 року.

Підозрювана може вийти під заставу, розмір якої суд визначив у сумі 79 тис. грн. Крім того, її відсторонили від роботи на два місяці. Прокуратура просила застосувати запобіжний захід у виді тримання під вартою, оскільки є ризики, що вона може переховуватись від слідства або знищити речові докази.

Як  повідомляла прес-служба Львівської обласної прокуратури, Валентина Тріщ отримала хабар у розмірі 37 тис. грн від підприємства (назву не розголошують) за те, що сприяла наданню оренди офісних та складських приміщень університету. Директорку підозрюють за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Під час обшуку робочого місця директорки, серед її особистих речей вилучено 173 тис. грн, 460 доларів та 955 євро. Наразі слідство встановлює причетність інших осіб до вчинення вказаного правопорушення. Жінці загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років та позбавлення обіймати посади до 3 років.