Вхід до санаторію «Львів» у Брюховичах закрили після перепродажу

16 Червня 2021

Фото: Наші гроші. Львів

Вільний вхід на територію колишнього санаторію «Львів» у Брюховичах припинили нові власники будівель комплексу. Ворота зашили профільними листами, на яких повісили оголошення про заборону проходу та проїзду. Крім того, вхід контролює охоронець.

Вхід на територію санаторію. 15 червня 2021 року. Фото: Наші гроші. Львів

Вхід на територію санаторію. 11 листопада 2020 року. Фото: Наші гроші. Львів

Минулоріч власником комплексу будівель санаторію стала «Компанія «Аста». Вона придбала нерухомість за 8,87 млн грн у ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця». Укладення договору купівлі-продажу відбулося в судовому порядку – фактично суд затвердив мирову угоду між сторонами, яка полягала в продажу санаторію.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», київська «Компанія «Аста» належала одеській фірмі «Цільова комерція». Раніше її контролював одесит Сергій Бойко, однак потім перейшла Людмилі Пасько.

Фото: Наші гроші. Львів

Втім, згідно з реєстром нерухомості, «Компанія «Аста» вже не володіє санаторієм «Львів». 29 грудня 2020 року новим власником на підставі договору купівлі-продажу стало ТОВ «Цукрові розсипи», зареєстроване в місті Вишневе Київської області.

Інформація із реєстру нерухомості щодо однієї із будівель санаторію. Аналогічні записи є щодо інших об’єктів.

Товариство із основним видом діяльності «торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами» належить зареєстрованій в Києві 40-річній Тетяні Мокрицькій.

Компанію створили в травні минулого року і вона називалась ТОВ «Ексмур». Згідно з даними YouControl, першим власником і директором був Денис Столяревський із Херсону. Потім у вересні 2020 року фірму переписали на Вадима Байла, а фірма переїхала на іншу вулицю у Вишневому. Втім вже за місяць власницею ТОВ «Цукрові розсипи» стала Світлана Мокрицька.

Земельна ділянка, де розташований санаторій, є в комунальній власності, а її орендарем в Публічній кадастровій карті досі є дочірнє підприємство «Санаторій «Львів» «Укрпрофоздоровниці». Хоча у жовтні депутати Брюховицької селищної ради проголосували за те, щоб припинити дію договору оренди у зв’язку з порушенням умов договору – приблизно 300 тис. грн боргу за оренду.

Площа ділянки становиться 4,06 га, а її цільове призначення – для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів.

Ділянка санаторію на Публічній кадастровій карті. Нерівні лінії меж ділянки зумовлені тим, що раніше площа санаторію була значною більшою, але потім її частково пороздавали в приватну власність.

Раніше пов’язані з першим покупцем санаторію люди публікували оголошення на Olx.ua з пропозицією продажу санаторію на $1,2 млн, але його видалили після новини. На візуалізаціях в оголошенні ділянку представляли як можливий інвестиційний проект для розміщення заміського комплексу.

Санаторій «Львів» в Брюховичах продають за $1,2 млн