Компанія, яку підозрюють у привласненні коштів, збудує ще одне футбольне поле за 14 млн грн у Зубрі

10 Червня 2021

Вулиця Івана Франка, Зубра. Місце де буде новий спортивно-розважальний центр. Фото: Наші гроші. Львів

Солонківська сільська рада уклала угоду на будівництво спортивно-розважального комплексу за 14,28 млн грн із приватним підприємством «Будівельна компанія «Престиж Буд Стиль». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

За кошти місцевого бюджету побудують комплекс на території села Зубра, що входить до складу Солонківської ОТГ. Розташований він буде на вулиці Івана Франка, поблизу виїзду на територію Сихівського району Львова. Тут планують облаштувати спортивний майданчик зі штучним покриттям для баскетболу та волейболу, футбольне поле та дитячий майданчик. На дитячому майданчику буде встановлено обладнання від компанії InterAtletika. Завершити роботи планують до кінця грудня 2022 року.

Це буде вже другий великий спортивний комплекс у селі Зубра – в центральній частині села біля народного дому вже є футбольне поле та майданчик зі штучним покриттям.

Футбольне поле та спортивний майданчик зі штучним покриття в центрі села Зубра. Фото: Наші гроші. Львів

Про тендер     

Закупівля відбулась з другої спроби. Перший раз до участі в конкурсі зголосився лише один учасник, і торги відмінили. Тоді єдиним учасником також була будівельна компанія «Престиж Буд Стиль». Торги відмінили 14 квітня і в той самий день оголосили знову. В новому тендері конкуренцію «Престиж Буд Стилю» склало волинське ТОВ «ВО «Інженірінг», яке наледить Олександрові Волинцю, синові ексдепутата Луцької міської ради від партії «УКРОП». Минулого року місцеві ЗМІ писали про тендерні махінації цієї фірми і її власника.

Під час торгів «ВО «Інженірінг» не знижувало свої першопочаткової пропозиції у сумі 14,31 млн грн, натомість «Престиж Буд Стиль» з суми 14,36 млн грн впало до 14,28 млн грн. Очікувана вартість закупівлі становила 14,37 млн грн. Відтак економія склала лише 90 тис. грн.

Про переможця

Компанія «Престиж Буд Стиль» вже не вперше співпрацює з Солонківською сільською радою. Минулого року компанія стала переможцем торгів на будівництво садочку за 75 млн грн. Вже на той час компанія фігурувала у кримінальному провадженні. Слідчі підозрюють службових осіб компанії у фальсифікації документів для збільшення вартості матеріальних ресурсів під час проведення ремонтних робіт на замовлення філії УМГ «Львівтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз».  Наразі досудове розслідування триває. У квітні поточного року Галицький районний суд Львова продовжив його до 15 квітня 2022 року через проведення додаткових слідчих дій.

За даними YouControl, з початку 2020 року компанія отримала державних підрядів на суму 136,82 млн грн. Засновницею та директоркою «Престиж Буд Стиль» є львів’янка Оксана Шпак. Крім цієї компанії вона також володіє і керує ПП «ТВО Реалізація» та ПП «ТВО Нерухомість», які зареєстровані у 2020 році.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

У Солонці дитячий садок за 75 млн грн побудує компанія, яку підозрюють у завищенні цін на тендерах