Добродомов став одноосібним власником телеканалу НТА

25 Травня 2021

Дмитро Добродомов. Фото з сайту 24 каналу.

Дмитро Добродомов із 24 травня став єдиним офіційним контролером «НТА-Незалежне телевізійне агентство» – тобто телеканалу НТА. Раніше ще одним співвласником був Андрій Мисик.

«НТА-Незалежне телевізійне агентство» засноване ТОВ «НТА Інвест груп», а ця компанія в свою чергу раніше належала ТОВ «ТРК «Інтеррадіо», бенефіціарами якого були Мисик і Добродомов. Із 24 травня, згідно з даними аналітичної системи YouControl, «НТА Інвест груп» тепер напряму засноване Дмитром Добродомовим.

Пізніше у коментарі «Наші гроші. Львів» Дмитро Добродомов пояснив, що зміни в структурі власності «НТА-Незалежне телевізійне агентство» – це оптимізація і позбавлення зайвого баласту: «Коли я прийшов, то ми вирішили позбавлятися від зайвого баласту, тому ми вивели НТА з «Інтеррадіо». За його словами, «НТА-Незалежне телевізійне агентство» має ліцензію хіба на аналогове мовлення, і вони готові позбутися цієї компанії.

Як раніше повідомлялося на сторінці телеканалу НТА, виробництвом їхніх програм насправді займається інша юридична особа – ТОВ «НТА+», яка належить Наталії Струк і Віталію Крутякову. За словами Дмитра Добродомова, до цієї компанії він не має жодного стосунку. У березні керівником телеканалу НТА замість Романа Любицького стала Наталія Струк, головна редакторка і ведуча телеканалу. Заміна менеджера Романа Любицького відбулася після того, як він продав канал «Перший незалежний» співробітникам медіахолдингу Тараса Козака.

Нагадаємо, безпосередній вплив на телеканал НТА має Григорій Козловський, депутат Львівської облради від «Європейської солідарності».

Дмитро Добродомов був народним депутатом України VIII скликання, а до того генеральним директором медіа-холдингу ZIK, працював в газетах «Інформатор» та «Експрес». Зараз він веде програму «Хто як живе?» на 4 каналі – за аналогією із програмою «Хто тут живе?», яка виходила на телеканалі ZIK і де Добродомов також був її ведучим. Разом із Андрієм Мисиком Добродомов контролює 4 канал.