Компанії зі спільним працівником розпиляли 2 мільйони на Закарпатті

14 Травня 2021

Фото ілюстративне. Джерело: budget.e-dem.ua

Пов’язані ТОВ «Терратекс» та ПП «Гррем-Нот» розіграли 1,93 млн грн на реконструкцію спортивного майданчика Чабанівської школи в Ужгородському районі на Закарпатті.

Під час торгів лише компанія «Терратекс» знизила свою пропозицію на 9,6 тис. грн. Вона й перемогла на аукціоні, однак фірму відхилили через недостатню кількість документів. Наприклад, вона не подала кошторисну документацію та календарний план виконання робіт.

Відтак Середнянська селищна рада Ужгородського району підписала договір з компанією «Гррем-Нот», ціна якої була на 6,1 тис. грн дорожчою. До кінця 2022 року підрядник облаштує майданчик зі штучним покриттям на території Чабанівської школи. Фірма обгородить територію, встановить ворота, зробить освітлення майданчика, покриття для гімнастичної прощадки та розіб’є газони на частині ділянки.

Один працівник на двох

І в компанії «Терратекс», і в підприємстві «Гррем-Нот» працює електрогазозварником та слюсарем-зварником одна людина – Олександр Єршов. Про це свідчать їх довідки про наявність працівників, подані на різні торги. На поточний тендер цю довідку подала фірма «Гррем-Нот», натомість її компанія-конкурентка завантажила довідку з цим працівником на торги від Холмківської сільської ради Ужгородського району.

Як свідчать договори оренди техніки, обидві фірми орендують один і той самий КАМАЗ 55111 в приватного підприємця Івана Кірика. Він зареєстрований 2005 року в Ужгородському районі та спеціалізується здебільшого на будівельних роботах.

Окрім того, компанії ведуть свою діяльність за однією адресою. Згідно з договором оренди фірми «Гремм-Нот», вона орендує 40 метрів квадратних нежитлових приміщень на вул. Радіщева, 1 в Ужгороді. В цьому будинку зареєстрована фірма «Терратекс», також цю адресу вона вказує як поштову в тендерних пропозиціях.

На момент публікації редакція «НГ. Львів» не змогла отримати коментаря від директора фірми «Гррем-Нот» Мирослава Селюченка.

Натомість керівниця фірми «Терратекс» Катерина Шаранич зазначила, що нічого не знає про спільних працівників та оренду однієї техніки.

«Мені самій цікаво. Чесно кажучи, я не переглядала документацію, її готувала нам спеціальна людина, потрібно зясувати», − розповіла Катерина Шаранич.

За її словами, вона не знайома з компанією «Гррем-Нот», оскільки територія на вул. Радіщевій, 1 в Ужгороді велика, тут розташовано багато фірм. За даними проєкту Clarity, учасники зустрічаються на торгах вперше.

Про учасників

Компанія «Терратекс» Катерини Шаранич зареєстрована в листопаді 2019 року в Ужгороді.

За даними проєкту Clarity, з моменту свого створення фірма отримала державних замовлень на 244 тис. грн. Це – дрібні договори від відділу освіти Ужгородської райдержадміністрації з ремонту та обслуговування шкільних автобусів. Як розповіла редакції «НГ. Львів» керівниця компанії Катерина Шаранич, раніше фірма брала в основному комерційні замовлення, а тепер «планує поступово заходити в будівництво».

Приватне підприємство «Гррем-Нот» створене 2010 року в місті Чоп на Закарпатті, належить Мирославові Селюченкові.

За даними проєкту Clarity, компанія підписала договорів на 14,5 млн грн, починаючи з 2017 року. Більшість з них Соломонівської сільської ради Ужгородського району та відділу освіти Ужгородської райдержадміністрації. Серед підрядів компанії – ремонт Вовковецької початкової школи в селі Вовкове за 1,4 млн грн та будівництво абонентського водопроводу в селі Соломоново за 6,4 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.