Прокуратура не змогла посудитись за повернення 4,6 га лісу в Брюховичах, бо пізно прочитала новину

07 Травня 2021

Фото ілюстративне, автор: Наші гроші. Львів

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду відмовився розглядати касаційну скаргу заступника керівника Львівської обласної прокуратури у справі про виключення з Брюховицького лісництва майже 4,6 га.

Джерело: ухвала суду від 29 квітня 2021 року.

7 грудня минулого року «Наші гроші. Львів» в новині «У Брюховичах на території колишнього табору збудують вісім багатоповерхівок» повідомили про позов Брюховицької селищної ради до Львівської державної лісовпорядної експедиції.

Результатом позову стало те, що суд зобов’язав експедицію виключити з меж кварталів Брюховицького лісництва майже 4,6 га (на яких власне тепер і ведеться нове будівництво). Це рішення безуспішно намагався оскаржити «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр», який став постійним лісокористувачем Брюховицького лісництва у 2006 році.

У Львівській обласній прокуратурі, як випливає із подальших ухвал, прочитали новину нашої редакції лише 15 січня цього року. А вже 16 січня прокуратура написала листа Кабінету Міністрів України про виявлені ознаки порушення інтересів держави та запропонувала «вжити заходів реагування в межах наданих законом повноважень». На думку прокуратури, рішення про вилучення лісу прийняли з порушенням норм матеріального та процесуального права.

В суді прокурор попросив поновити строк на апеляційне оскарження та скасувати попередні рішення суддів. Однак судді вирішили, що апелянт не навів поважних причин пропуску строку:

«Вказана публікація в засобах масової інформації датована 07.12.2020 року, і прокурор не навів жодних причин неможливості ознайомлення з таким до 15.01.2021 року».

Спочатку всередині березня прокуророві відмовив апеляційний суд, а тепер і касаційний.

У Брюховичах на території колишнього табору збудують вісім багатоповерхівок