22-річна перукарка з амбіціями письменниці підписала ще 15 угод на ремонти вулиць у Виноградові

21 Квітня 2021

Ремонт вулиць в місті Виноградів, квітень 2020. Фото: Новини Закарпаття

Виноградівська міська рада з 8 по 20 квітня поточного року підписала з місцевою підприємицею Олександрою Лемак 15 угод на поточний ремонт вулиць загальною сумою 510 тис. грн. Вартість робіт в кожній з угод є меншою, ніж 50 тис. грн, тому укладені вони за неконкурентною процедурою звітування.

Це стала практика для Виноградівської міськради – укладати угоди по 47-49 тис. грн окремо на кожну вулицю і не проводити відкритих торгів. До прикладу, Чопська міська рада, що також в Закарпатській області, на такі послуги в місті та кількох навколишніх селах  оголошувала конкурентну процедуру на 3,3 млн грн.

«Наші Гроші. Львів» вже писали про плідну співпрацю Олександри Лемак з Виноградівською міською радою. Як підприємиця 22-річна випускниця львівського коледжу за спеціальністю «перукар-візажист» зареєструвалась 11 березня 2021 року. Рівно за тиждень до того, як отримала перше замовлення на ремонт вулиці Королівської у Виноградові. Впродовж місяця вона отримала від міськради ще 1,6 млн грн на ремонти вулиць – всі угоди були підписані за неконкурентною процедурою звітування. У всіх угодах роботи коштували менше 50 тис. грн.

Нагадаємо також, що на сайті Work.ua з січня 2021 року актуальним є резюме Олександри Лемак, де вона шукає роботу продавця-консультанта. Серед перелічених нею освітніх програм чи додаткових навичок, відсутні такі, що мали б стосунок до дорожніх робіт. Натомість Лемак наголошує, що вона «горить писанням у будь-яких його проявах» та «іноді читає по декілька книг на тиждень». Вона також «трохи художник, трохи танцюрист».

Сімейний підряд Лемаків

Коментувати свою підприємницьку діяльність в сфері будівництва доріг молода підприємиця відмовилась. Однак повідомила, що підписала довіреність зі своїм батьком Олександром Лемаком.

Він є депутатом Виноградівської міської ради, обраний від партії «За майбутнє». Зараз входить до комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, транспорту, розвитку підприємництва.

Як і його донька, він теж займається будівництвом доріг – підприємцем Олександр Лемак зареєстрований з серпня 1998 року у Виноградові. І лише за останній два роки він отримав від Виноградівської міської ради 5 млн грн за ремонти доріг – понад 80 угод було укладено неконкурентною процедурою.

І ще один Лемак, найімовірніше брат депутата, оскільки у них однакові по-батькові та контактні телефони, Ігор Лемак, з 2017 року уклав з місцевою радою понад 100 угод на 7 млн грн.

Ми звернулися за коментарем до Виноградівської міської ради, однак там категорично відмовилися коментувати співпрацю з Лемаками та порадили звертатися з інформаційним запитом.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.