Директора фірми Брезіцьких посадили під домашній арешт за підозру в привласненні 2 млн грн

12 Квітня 2021

Фото мовне, джерело: Укравтодор

Галицький районний суд призначив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці Оресту Половинку. Він є директором компанії ТОВ «Добрі дороги» і підозрюється у привласненні 2 млн грн на ремонтах доріг.

Джерело: ухвала оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень 1 квітня.

За матеріалами справи стало відомо, що в 2018-2019 роках ТОВ «Добрі дороги»  виграло тендери на капітальні ремонти доріг у Великому Любіні та Братковичах у Городоцькому районі. Директора підозрюють у тому, що він вніс фіктивні відомості у акти виконаних будівельних робіт. Таким чином Орест Половинко , згідно з підозрою, незаконно заволодів 1,97 млн грн.

Варто зазначити, що у жовтні 2020 року Братковицька сільська рада уклала ще один договір на ремонт місцевої вулиці за 13,1 млн грн із цією ж фірмою, про що повідомляли «Наші гроші. Львів».

Коли обирали запобіжний захід слідчий наполягав на триманні під вартою, оскільки Половинко підозрюється у важкому корупційному злочині, а також на розмірі застави 1,6 млн грн.

Однак суд вирішив залишити керівника фірми під домашнім арештом із забороною покидати будинок впродовж 2 місяців. Своє рішення суд мотивував тим, що він не був раніше судимий, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, не ухилявся від слідства та більше не здійснював правопорушень.

Про компанію

ТОВ «Добрі дороги» зареєстровано у селі Завидче Радехівського району, а його власниками є Марія Брезіцька і ТОВ «Консалт девелоп», яким спільно володіють Роман Брезіцький та Орест Половинко.

Правоохоронці вважають, що коштами «Добрі дороги» заволоділи у змові із ТОВ «Простір інжиніринг», яке також належить Роману Брезіцькому.

Роман Брезіцький є братом Назарія Брезіцького, кандидата на пост голови Львівської ОТГ. Його родина також відома кількома будівельними скандалами у Львові.

У жовтні 2020 року компанія Галини Брезіцької (мати Романа та Назарія) проводила будівництво кафе в центральній частині міста. У міській раді заявили, що жодних дозволів на ці роботи видано не було і намагались зупинити їх. Але заборону скасували через суд.