У Львові поліцейські розпочнуть оновлення своїх відділень за кошти ЄС

07 Квітня 2021

Відділ поліції №3 на вул. Генерала Чупринки, 65 у Львові (джерело: Google Maps)

Головне управління Національної поліції у Львівській області замовило реконструкцію відділу поліції №3 на вул. Генерала Чупринки, 65 за 2,1 млн грн у ПП «Західбуд-Плюс».

Це вже третій договір на оновлення відділень поліції в рамках грантового проєкту «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові». Він покликаний пришвидшити і покращити реакцію поліції на правопорушення.

Загальний бюджет проєкту передбачає 6 млн євро, з яких 90% фінансує Європейський Союз, а решту 600 тис. євро повинні виділити Головне управління Національної поліції України та Львівська обласна рада.

Згідно з поточною угодою, підрядник «Західбуд-Плюс» відремонтує дах та приміщення відділу поліції на вул. Генерала Чупринки, 65, встановить тут двері та металопластикові вікна. Оновить водопровід та каналізацію, зокрема встановить душові, замінить туалети та умивальники, а також вішалки, підстаканники та поручні для маломобільних груп. Компанія замінить світильники та розетки, зробить блискавкозахист та вогнезахист.

Згідно з проєктом, у відділку передбачена камера тимчасового перебування за європейськими стандартами для затриманих. Роботи завершать до кінця грудня цього року.

Окрім переможця, участь в поточних торгах взяли ще три компанії – ПП «Модена», «Граніт» УТОГ та ТОВ «Галич-БК». Пропозиція фірми «Західбуд-Плюс» була найдорожчою серед учасників, однак тендерний комітет відхилив конкурентів. Наприклад, договір з підприємством «Галич-БК» не підписали, оскільки фірма не обґрунтувала аномально низької ціни за свої роботи.

«Зрушити з місця»

Проєкт «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові» виграв грант в рамках програми «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» ще у 2018 році, однак основні роботи досі не розпочали. Лише після прохання пришвидшити його реалізацію на лютневому засіданні у Львівській обласній раді поліцейські оголосили перші закупівлі на ремонти.

«Просимо максимально пришвидшити проведення необхідних тендерів, розпочати ремонтні роботи у відділах поліції, закупити техніку та найважливіше − добудувати адміністративну будівлю на вул. Стрийській. Зараз гостро стоїть питання − зрушити з місця реалізацію цього проєкту», − зазначив під час засідання голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

У результаті наприкінці березня поліцейські замовили реконструкцію Львівського районного управління поліції на вул. Романчука, 18 за 1,9 млн грн. А у квітні – оновлення відділення відділу поліції №2 на проспекті Червоної Калини, 66 за 286 тис. грн.

Проєкт «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові» передбачає ремонт шести відділів поліції Львова, закупівлю техніки, зокрема 100 камер відеоспостереження, та три нові автомобілі.

Окрім того, в рамках проєкту повинні завершити будівництва першого прозорого офісу львівської поліції на вул. Стрийській. Хоча його планували добудувати ще до 2021 року, на сьогодні лише опублікований намір укласти відповідну угоду з ТОВ «Фірма «Інтербуд». У будівництво прозорого офісу планують вкласти 83 млн грн, таку ціну запропонував потенційний підрядник.

Про підрядника

Підприємство «Західбуд-Плюс» зареєстроване у Львові, а його власником є Станіслав Кузьма. Йому також належить ТОВ «Західбудпроект», забудовник житлового комплексу «Винниківський дім» на вул. Винна Гора, 22 у Винниках.

Протягом 2020-2021 років фірма «Західбуд-Плюс» отримала державних замовлень на 38,5 млн грн, враховуючи поточну угоду. Серед інших підрядів компанії – капітальний ремонт огорожі ліцею «Галицький» на вул. Замковій, 4 у Львові за 4,7 млн грн та оновлення спортивного майданчика школи №29 у Винниках за 2,5 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.