Затриманому на хабарі пустомитівському комунальнику призначили менше 200 тис. грн застави

18 Березня 2021

Затримання Василя Юзькевича. Фото: ДБР

Личаківський районний суд Львова призначив директорові СКП «Архітектурно-планувальне бюро об`єднаних громад» Василю Юзькевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів з можливістю застави у 181,6 тис. грн.

Слідчий наполягав на заставі у 1,4 млн грн, але суддя зазначив, що призначена «достатньою мірою гарантуватиме виконання підозрюваним обов’язків».

Джерело: ухвала від 12 березня 2021 року

Нагадаємо, очільника СКП «Архітектурно-планувальне бюро об’єднаних громад» Пустомитівського району Василя Юзькевича затримали 12 березня під час отримання хабаря.

Юзькевич вимагав 15 тисяч доларів за видачу та погодження дозвільних документів на будівництво автомийки на об’їзній дорозі в Сокільниках. За ці кошти він гарантував видачу містобудівних умов та обмежень, погодження технічної документації щодо заїзду на автомийку та погодження дозволів у правоохоронних органах.

Згідно з ухвалою суду, першу частину хабаря у сумі однієї тисячі доларів, очільник бюро отримав в кінці листопада 2020 року, наступні 800 доларів – на початку грудня минулого року. А затримали його під час отримання третього траншу хабаря – семи тисяч доларів.

Під час обшуків слідчі також вилучили готівку, зброю та мобільні телефони. Державне бюро розслідувань у Львові перевіряє причетність працівників поліції до вчинення цього злочину.

Знайдені під обшуків гроші та зброя в підозрюваного очільника СКП “Архітектурно-планувальне бюро об’єднаних громад”. Фото: ДБР

Кримінальне провадження ведуть за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди. Василеві Юзькевичу загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність до 3 років.

Про затриманого

Василь Юзькевич очолює СКП «Архітектурно-планувальне бюро об`єднаних громад» з лютого 2017 року. Це спільне комунальне підприємство чьорьох сільських рад Пустомитівського району – Давидівської, Оброшинської, Солонківської та Підберізцівської.

Юзькевич також є директором ТОВ «Райпобутсервіс», яке спеціалізується на лісопильному та стругальному виробництві та 70% статутного капіталу якого належить Пустомитівській районній раді. При цьому в своїй декларації він зазначив, що ця посада не оплачувана.

У 2019 році Юзькевич задекларував незавершений будинок на 92 м2 в селі Ставчани, Пустомитівського району, який зводять на земельній ділянці його тещі. За даними декларації, Василь Юзькевич має автомобіль Toyota Venza 2014 року випуску та тримає готівкою 1,4 млн грн. Під час місцевих виборів у 2015 році Юзькевич балотувався в депутати Пустомитівської районної ради від «Радикальної партії Олега Ляшка», а у 2020 році – від партії «Батьківщина» до Львівської обласної ради. Жодного разу не пройшов.