Брат Тараса Козака виставив на продаж 5 гектарів землі в Брюховичах

16 Березня 2021

Скрін із оголошення

Львівська міська агенція нерухомості опублікувала на Olx.ua оголошення про продаж земельної ділянки площею понад 5 га в Брюховичах, селищі біля Львова.

Згідно з даними Публічної кадастрової карти, ця земля і будівлі на вулиці Лікарській, 8 ще з 2013 року належить ТОВ «Зелений бір» Богдана Козака, брата нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Як вказано в оголошенні, землю пропонують за ціною в 10 тис. у.о. за одну «сотку», таким чином загальна вартість ділянки у разі продажу може перевищити 5 млн у.о. Втім ріелтор повідомив, що можна торгуватись, бо це залежить від форми оплати: перевага надається «живим» грошам.

«Продається земельна ділянка в Брюховичах. Під’їзд хороший асфальт. Є всі комунікації газ високого і низького тиску, електрика каналізація. Знаходиться в дуже хорошому місці. Ціна 10000у.о. за сотку. Поруч збудовані котеджне містечко і житлові будинки. Більш детальніше телефонуйте», – написано в оголошенні.

Ділянка призначена для оздоровчий цілей – «для обслуговування відпочинково-оздоровчого майнового комплексу». На генплані селища – це територія колишнього профілакторію «Сосновий бір».

Про братів Козаків

«Зелений бір» входить до групи компаній братів Козаків, Тараса і Богдана, разом з іншими компаніями: ТОВ «Озеро», ТОВ «Галицьке перехрестя» (ринок у Львові), ТОВ «Експонент», ТОВ «Керамбуд», ТОВ «Укрінвестлімітед» (в останніх трьох партнером виступає брат Віктора Медведчука Сергій). 2 лютого президент України ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти Тараса Козака та восьми юридичних осіб. Під санкції потрапили й три телеканали Тараса Козака: 112, NewsOne і Zik.

Співробітники медіахолдингу Козака купили телеканал у директора «НТА»