Керівником НТА стала ведуча Наталія Струк

01 Березня 2021

Наталія Струк, фото з її сторінки в соцмережі

Керівником «НТА-Незалежне телевізійне агентство» (телеканал НТА) замість Романа Любицького стала Наталія Струк, головна редакторка і ведуча телеканалу. Про це «Наші гроші. Львів» дізналися із аналітичної системи YouControl.

Зміна керівника, за даними YouControl, відбувалася вчора, 28 лютого. Водночас, як вказано в реєстрі, Любицький досі має повноваження «вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори тощо».

Заміна менеджера Романа Любицького відбулася після того, як він продав ТОВ «Тайм-медіа», якому належить канал «Перший незалежний», співробітникам медіахолдингу Тараса Козака.  В результаті «Перший незалежний» відключили через годину від початку ефіру.

Роман Любицький заявив «Детектор медіа», що не знав, хто купив телеканал.

«Доручення на продаж каналу «Перший незалежний» я дав минулого року і ще вчора не знав, кому саме продали канал. Перереєстрація відбувалася в Києві, я не був присутній на ньому – і мого підпису на документах нема, оскільки юридично мав право підписати документи юрист, який мав на це доручення», – сказав Любицький.

Водночас на сторінці телеканалу НТА з’явилося повідомлення про те, що журналісти вимагають відсторонення Любицького від посади:

«Роман Любицький – лише юридично дотичний до телеканалу NTA та не має жодного впливу на редакційну політику каналу. Він є директором ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство», яке володіє ліцензією на телевізійне мовлення. А увесь контент для телеканалу створює інша юридична особа. Вимагаємо від власників негайної реакції та відсторонення Романа Любицького від займаної посади».

Власниками ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство» через дві фірми є Андрій Мисик та Дмитро Добродомов.

Роман Любицький і досі є керівником ТОВ «Престайм.ком.юа» (сайт і радіо «Вголос»), яке офіційно належить Володимиру Андрусіву.

І НТА, і «Вголос» перебувають під впливом членів ВО «Свобода» та екс-депутата Львівської міськради, а тепер депутата Львівської облради від ЄС Григорія Козловського.

Співробітники медіахолдингу Козака купили телеканал у директора «НТА»