«Гуртожитська» фірма з кубла змовників отримає 440 тисяч від львівських освітян

26 Лютого 2021

Фото умовне, з сайту uaeu.top

Відділ освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти Львівської міськради 22 лютого підписав контракт із ТОВ «Профцентр компані» на постачання круп вартістю понад 439 тис. грн.

«Профцентр компані» на тендері конкурувало із Анатолієм Цигиликом, який виступає як «технічний» учасник — не перемагає у закупівлях та не завантажує повного пакету документів.

Різниця у цінових пропозиціях конкурентів становила лише 360 грн. При цьому жоден з учасників не знижував цін.

Переможець у своїх документах вказує як працівників Ярослава Бірбана та Миколу Лугініна. Перший раніше працював у компаніях-змовниках, які були оштрафовані АМКУ, – «Євро Фіш» і «Продукти для всіх». В останній компанії працював і Лугінін, а також в «Агропродовольчій промисловій компанії», яка входить в цю ж групу компаній-змовників.

Переможець тендеру орендує склад на вулиці Бузковій, 5. Інформацію про матеріальну базу за цією ж адресою подавали інші компанії з цієї групи. І як виявили «Наші гроші. Львів», контактний номер 0677310073 власника «Профцентр компані» Андрія Яблонського використовує ТОВ «Укр-Галич». А ця фірма використовувала із Анатолієм Цигиликом спільну техніку для підготовки документів.

Щодо телефону Анатолія Цигилика, то його контактний номер телефону 0676732287 вказаний у «Галбізнес груп» і «Євро фіш».

Дані із аналітичного сервісу Clarity

Детальніше про всю групу дивіться внизу публікації

Про ціни

Раніше у цієї компанії жовківський реабілітаційний центр замовив м’ясо значно дорожче ринкових цін. У цьому випадку ціни відповідають ринковим. Замовлять гречану, пшеничну, ячмінну крупи, рис, вівсяні пластівці та борошно.

Про постачальника

ТОВ «Профцентр компані» зареєстровано у Львові на вул. Пасічна 62 Б. За цією ж адресою знаходиться гуртожиток №6 ЛНУ імені Івана Франка. Фірма створена в жовтні 2020 року і почала отримувати контракти з початку листопада. З того часу підписала 235 договорів на майже 20 млн грн.

Довідка про групу

Групи компаній, які були виявлені «Наші гроші. Львів» (а старіші вже й оштрафовані за антиконкурентні узгоджені дії):

  1. ПП «Галбізнес Груп» та ТОВ «Євро Фіш» (отримали 1,36 млн грн штрафу за рішенням АМКУ),
  2. ПП «Агропродовольча промислова компанія» і ПП «Захід Інвест Торг» (отримали 136 тис. грн штрафу за рішеннями АМКУ),
  3. ПП «Товарна база», ТОВ «Продукти для всіх», ПП «Захід Інвест Торг» та Петро Павлишин (отримали 291 тис. грн штрафу від АМКУ),
  4. ТОВ «Гал Проф Центр», Христина Кононович (бухгалтер «Продукти для всіх»), Галина Федунь, ТОВ «Торговий дім «Бізнес-центр»,
  5. Нові учасники: ТОВ «Укр-Галич», ТОВ «Кейтерінг-Груп», Цигилик Анатолій, ТОВ «Профцентр компані».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.