Рахівська фірма виборола перемогу в брата свого працівника на тендері з ремонту амфітеатру

02 Грудня 2020

Амфітеатр у Рахові. Фото з сайту lookmytrips.com, автор: Олена Антонюк

Рахівська міська рада на Закарпатті обирала переможця торгів з реконструкції будівель амфітеатру на вулиці Буркут серед пов’язаних між собою учасників.

Участь в закупівлі взяли ТОВ «Квадробуд – БПВ» і підприємець Михайло Думин. Останній пропонував виконати реконструкцію дешевше, однак не завантажив усі потрібні довідки, серед яких про наявність працівників і техніки. Через це тендерний комітет відхилив пропозицію Думина, а переможцем стала фірма «Квадробуд – БПВ» із ціною на 20 тис. грн дорожчою – 2,12 млн грн.

Деякі файли конкурентів зроблені в одній програмі, а на самих документах є однакова пляма. Таке зазвичай свідчить про використання спільної техніки.

У попередніх закупівлях Михайло Думин вказував, що орендує техніку у власника «Квадробуд – БПВ» Павла Бердара.

А на «Квадробуд – БПВ» машиністом екскаватора працює Іван Думин, який, згідно з даними відкритих джерел, був зареєстрований за однією з учасником тендеру Михайлом Думиним адресою. У них співпадає по-батькові, і за віком вони можуть бути братами. Крім того, в одній із соцмереж вони обоє зробили відмітку, що є братами.

Це вже вчетверте «Квадробуд – БПВ» і Михайло Думин зустрічаються на аукціонах в Prozorro. В одному з випадків переміг Думин, ще в одному – інший учасник, а в третій закупівлі пропозицію Думина відхилили, перемога дісталась «Квадробуд – БПВ».

Про тендер

ТОВ «Квадробуд – БПВ» зареєстроване в Рахові три роки тому, з того час компанія отримала замовлень на майже 16 млн грн. Згідно з поточною угодою, у грудні компанія проводитиме земляні і демонтажні роботи, улаштовуватиме фундаменти й залізобетонні колони для каркасу, а в січні наступного року завершить всі інші роботи: облаштують стіни, сходи, перекриття, підлогу, сцену, навіс тощо.

Договірною ціною передбачено понад 340 тис. грн на зарплати, а прибуток закладено на рівні 120 тис. грн. Джерелом фінансування є кошти гранту Європейського Союзу надані в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Сприяння культурі гуцульського етносу в румунсько- українському прикордонному регіоні».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.