Туристичне селище Славське отримало новий слоган та бренд у ретро стилі за пів мільйона гривень

27 Жовтня 2020

Розробник бренду селища Славське приватне підприємство «Кіностудія ВТМН» надіслало редакції «Наші гроші. Львів» результати своєї роботи. Вони обійшлися селищній раді у 536 тис. грн. Повністю ознайомитися з брендом можна за цим посиланням.

Розробники створили новий слоган селища – «Славсько – гори вражень». Вони зазначають, що вирішили будувати бренд для двох аудиторій одночасно: лояльних, які перестали їздити, але все ще ностальгують; та молодих, які ще ніколи тут не були і для яких важлива ціна.

Новий слоган селища – «Славсько – гори вражень». Візуалізація: Кіностудія ВТМН

«Так з’явилось Славсько – гори вражень. В дизайні ми хотіли виділятись і розважати одночасно. Бути зрозумілими і 40-річним, і 20-тирічним. Бути бойками, які починали ще за бабці Австрії. Хтось побачить у нашому дизайні соцреалізм, а хтось класичний німецький плакат середини минулого сторіччя», − вказують розробники.

Для створення ілюстрацій дизайнери використали старі фотографії. Вони створили зимові та літні банери, зокрема перші брендовані прапори в селищі розвісять цьогоріч в день першого снігопаду. Також компанія створила ілюстрації для сувенірів, футболок, ялинкових прикрас тощо.

Варіанти сувенірів селища Славське. Візуалізація: Кіностудія ВТМН

Нагадаємо, що розробку свого бренду Славська селищна рада замовила на початку жовтня. Згідно з технічним завданням, переможець торгів «Кіностудія ВТМН» мала проаналізувати сприйняття Славська його мешканцями, розробити концепцію позиціонування селища, місію, візію, цінності, цілі, завдання та цільові аудиторії, придумати слоган.

Розробники провели 700 інтерв’ю тривалістю близько 20 хв серед чоловіків та жінок віком 18-60 років, які або відпочивали у 2019 році в Україні, або планують такий відпочинок 2020 року. За даними дослідження, лише третина опитаних знає про курорт в Славському.

Окрім логотипу та брендованих ілюстрацій, компанія також мала створити десять трихвилинних роликів про туризм Славська та просувати сторінку селища в соціальних мережах. Цю частину роботи розробники ще не завершили, на сьогодні готові сім тематичних роликів. У них йдеться про басейни селища, поїздки на квадроциклах та піші маршрути на гори Погар, Ільзу, Високий верх, Тростян.

Оновлені літні прапори селища Славське. Візуалізація: Кіностудія ВТМН

Компанія «Кіностудія ВТМН» зареєстрована 2019 року в смт. Славське. Її власником є маркетолог Віталій Соболевський. Йому також належить рекламне агентство Vitamin Branding Agency та відеопродакшн Vitamin FilmStudio. У 2016 році Віталій Соболевський представив знятий у співпраці повнометражний художній фільм #SelfieParty. У 2019 році його креативна агенція Vitamin на замовлення Української галицької партії зняла соціальний ролик про доцільність святкування Різдва в Україні 25 грудня.

Нагадаємо, Славське – найстаріший гірськолижний курорт, інфраструктуру якого планують поступово відновлювати. Наприклад, в селищі планують завершити будівництво велодоріжки завдовжки 6,8 км від головного вокзалу до гірськолижного курорту «Захар Беркут».

Окрім 536 тис. грн на створення бренду, Славська селищна рада також заплатить 98,9 тис. грн за створення та розміщення відеосюжетів режисерові та кліпмейкеру Любомирові Левицькому. Він у 2013 році презентував один з перших українських фільмів «Тіні незабутих предків», також Левицький буде режисером третьої частини української комедії «Скажене весілля».

Створення роликів для Славська замовили в рамках програми розвитку туризму Славської об’єднаної територіальної громади. Любимир Левицький створить щонайменше 15 трихвилинних відеороликів, які популяризуватимуть туризм на території громади. Він також повинен поширити ці матеріали в соціальних мереж.