ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

12 Жовтня 2020

Протягом 5-10 жовтня бюджетні замовники в п’яти областях Західної України підписали 543 договорів за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19 на загальну суму 39 млн грн.

Найбільше коштів розподілили у Львівській області – тут уклали угод на 14 млн грн. Друге місце в рейтингу посідає Чернівецька область з 10 млн грн, третє – Івано-Франківська область, де спрямували 8,8 млн грн. На четвертому місці за сумою угод Тернопільська область – 4,5 млн грн. Найменш активно цього тижня закупівлі проводили на Закарпатті, де розподілили протягом минулого тижня лише 1,8 млн грн.

Найбільшими угодами тижня стали:

  1. Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» придбала апарат штучної вентиляції легень Hamilton-C6 вартістю 1,87 млн грн. Товар замовили у ТОВ «Ксенко», один з найбільших постачальників медичного обладнання у Львівській області. Апарат ШВЛ Hamilton-C6 – найсучасніша модель швейцарського виробництва, він належить до інтелектуальних апаратів.
  2. Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня замовила апарат штучної вентиляції легень Bellavista 1000 neo вартістю 1,59 млн грн. Це – компактний і легкий високоякісний апарат для новонароджених швейцарського виробника IMT Medical. Договір підписали з київським ТОВ «МК Вікторі».
  3. Коломийська центральна районна лікарня отримає медикаментів для лікування хворих на коронавірус на 1,26 млн грн. Товар поставить ТОВ «Бадм», одна з найбільших компаній з продажу фармацевтичної продукції.
  4. Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня замовила постачання ліків для лікування пацієнтів з COVID-19 на 1 млн грн. Угоду уклали з дочірнім підприємством «Фарматрейд», виробником фармацевтичних товарів.
  5. Чернівецька міська лікарня №1 закупить постачання медичного газоподібного кисню на 866 тис. грн. Один метр кубічний газу коштує 24 грн (без ПДВ). Товар поставить місцевий виробник ТОВ «Сектор газу».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.