На Львівщині від початку карантину замовили апаратів штучної вентиляції легень на 75 млн грн

24 Червня 2020

Фото умовне. Джерело: Львівська міська рада

З 25 березня у Львівській області підписали 30 контрактів на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Загальна сума договорів склала 75,4 млн грн, про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили апарати різні за класом та типом застосування, вартість яких відрізняється у кілька разів. Найдешевше на закупівлях коштував апарат ШВЛ моделі Blizar – близько 350 тис. грн за одиницю. Натомість, найдорожче – апарат високого класу Puritan Bennett 980 по 2,35 млн грн за штуку.

Серед усіх тендерів, лише 7 закупівель провели лікарні області, ще два контракти підписали АТ «Львівобленерго» і ТОВ «Львівенергозбут». Решту – 21 закупівлю провели лікарні Львова.

Основним замовником засобів для інтенсивної терапії є львівська клінічна лікарня швидкої допомоги, яка провела 13 таких закупівель на 38,1 млн грн, що становить трохи більше 50%  від суми витраченої на закупівлю апаратів ШВЛ у Львівській області.

Найбільшими постачальниками стало 5 компаній, усі з яких прописані у Києві. Які сумарно отримали 23 держзамовлення на 68,5 млн грн, що становить 90% усього обсягу замовлень.

ТОВ «Ксенко» отримало 11 держзамовлень на майже 35 млн грн. Власницею фірми є киянка Оксана Грейц.

Ще по 4 контракти підписали із компаніями ТОВ «Медсервісгруп» та «Здраво». Фірми одержать по 18,5 та 7,3 млн грн відповідно.

Власниками ТОВ «Медсевісгруп» є Андрій Коломоєць та Андрій Забережний. А бенефіціаром ТОВ «Здраво» є Валерій Лось.

ТОВ «Інстамед» отримало 3 замовлення вартість яких дорівнює 4,6 млн грн. «Інстамед» зареєстроване у червні 2018 року, а його директором та власником зазначена Анастасія Бєлуха. Особа з таким ПІБ ще в січні 2020 року шукала роботу юристом.

Одне держзамовлення на 3 млн грн отримала фірма «Укрмедресурс», яка належить німецькій компанії «Сканмед медікал еквіпмент енд сеппорт»,  а бенефіціаром якої є львів’янин Степан Батицький.