Львівські комунальники замовили реставрацію пам’ятки архітектури на Гуцульській в улюбленого підрядника

12 Червня 2020

ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» 10 червня підписала договір з ТОВ «Економбуд-ЛВ» на ремонт та реставрацію будинку на вул. Гуцульській, 9 у Львові. Цей будинок входить до переліку пам’яток архітектури та містобудування, історії, розташованих на території Львова. Оновлення будівлі обійдеться у 9,2 млн грн.

За ці кошти фірма відремонтує підлогу, частково відреставрує дерев’яні сходи, замінить вікна та двері, відремонтує фасад та балкон. Також підприємство оновить інженерні мережі: опалення, водопостачання, каналізацію, електрику, освітлення та встановить пожежну сигналізацію.

Вулиця Гуцульська, 9, Львів (джерело: “Вікі любить пам’ятки”)

За свою роботу підприємство отримає 184 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,9 млн грн. Роботи звершать до грудня 2020 року.

Окрім фірми-переможця «Економбуд-ЛВ», участь в аукціоні брали ще три учасники − ТОВ «Сомиг ЛТД», ТОВ «Дельтабуд» та підприємець Тарас Білінський. Усіх конкурентів відхилили через невідповідність тендерній документації.

Компанія «Економбуд-ЛВ» − постійний підрядник «Агенції ресурсів Львівської міської ради». При цьому вже двічі фірма ставала переможцем на торгах цього комунального підприємства без потрібних документів.

Перший підряд «Економбуд-ЛВ» отримало у грудні 2019 року на ремонт будівлі на вул. Крип’якевича, 2 у Винниках. Тоді фірма не подала частини потрібних документів: довідки-підтвердження до банківської гарантії та всіх документів про підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт. Також на підтвердження кваліфікації компанія подала недійсний оригінал посвідчення атестації директора.

Західний офіс держаудитслужби підтвердив порушення та зобов’язав замовника розірвати з підрядником договір, однак комунальне підприємство цього не зробило.

Другий раз фірма виграла тендер від «Агенції ресурсів Львівської міської ради» без потрібних документів у травні цього року. Вона отримала підряд на ремонт фасаду майбутнього ЦНАПу у Винниках, хоча не подала дозволу на експлуатацію механізмів підвищеної небезпеки та завантажила неналежну довідку про проведення висотних робіт.

Усі вищезгадані порушення виявили фахівці з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та дослідженнь».

Компанія «Економбуд-ЛВ» зареєстрована 2010 року у Львові. Засновником та водночас директором фірми є львів’янин Василь Лега. Ще чотири роки тому він володів компанією «Галицькі вітражі» спільно із колишнім директором корпорації «КРТ» Ярослава та Богдана Дубневичів Юрієм Пастерником. Окрім того, Лега був помічником депутата міської ради Юрія Кужелюка.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала замовлень загалом на 85,9 млн грн, з яких 16,7 млн грн – від ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» на ремонти будівель у Винниках і у Львові.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії