Козловський передумав судитись із Садовим

17 Грудня 2019

Депутат Львівської міської ради Григорій Козловський звернувся до суду із заявою про залишення свого позову до міського голови Львова Андрія Садового без розгляду. Таким чином, Личаківський районний суд Львова позовну заяву депутата до міського голови про захист честі, гідності та ділової репутації залишив без розгляду. Відповідну ухвалу опублікували в Єдиному держреєстрі судових рішень 13 грудня.

Григорій Козловський вирішив позиватись ще влітку цього року. Причиною конфлікту стало відеозвернення Андрія Садового про те, що Козловський погрожував працівникам міськради.

«Я прошу правоохоронні органи перевірити причетність до організації і замовлення нападів депутата міської ради від Блоку Петра Порошенка Григорія Козловського, який називає себе співвласником тютюнової фабрики та великої будівельної компанії Avalon. Він неодноразово погрожував працівникам міської ради, особливо часто погрожував жінкам, які працюють у міській раді», – сказав Андрій Садовий.

У позовній заяві, яку цитував Zaxid.net, Григорій Козловський заявив, що міський голова «вчиняє політичні репресії та утиск», бо він ще двоє депутатів зареєстрували проєкт ухвали «Про дострокове припинення повноважень Львівського міського голови.

У позовній заяві Григорій Козловський вимагав, щоб Андрій Садовий видалив свій відеоролик з Facebook і натомість опублікував там же нове відеозвернення з поясненням, що його слова про погрози співробітникам міськради є неправдою і завдали шкоди репутації депутата і членам його сім’ї. Окрім того, Козловський вимагав в Садового моральну компенсацію у розмірі 30 копійок.

Причина відмови від позову в ухвалі суду не сказана.

Нагадаємо, протягом останніх двох років група компаній під спільним брендом Avalon, власником якої називає себе Григорій Козловський, отримала від виконавчого комітету Львівської міськради найбільше містобудівних умов та обмежень на будівництво житла в місті.