Протягом наступного року в дороги Славського вкладуть понад 70 мільйонів гривень

04 Жовтня 2019

Славська селищна рада протягом останніх трьох місяців (серпень-жовтень) підписала п’ять договорів на будівництво та оновлення дорожньої інфраструктури  на загальну суму 70,6 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Найдорожчим проектом буде будівництво велодоріжки завдовжки 6,8 км від головного вокзалу до гірськолижного курорту «Захар Беркут» – на неї витратять 28,3 млн. Доріжку збудують в межах проекту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» за кошти ЄС, Львівської обласної ради та Славської селищної ради. Планують також облаштувати стартову та фінішну локації, а також розробити відповідний велоквест.

Наразі в рамках проекту «Велокарпатія» вже побудували двокілометрову велотрасу на горі Погар. Траса призначена для екстримального катання на гірському велосипеді та має понад двадцять трамплінів.

Велотраса на горі Погар (фото: ЛОДА)

Ще одним дорогим проектом для селища буде капітальний ремонт дороги на вул. Августина Волошина, який обійдеться у 21,2 млн грн. Тут оновлять труби, зроблять дорогу, встановлять дорожні знаки, перила та бар’єри.

Також у Славську оновлять центральну частину вул. Андрея Шептицього за 13,6 млн грн. Тут озеленять та освітлять територію, зроблять пішохідні доріжки та встановлять пандуси. Крім того, зроблять відкриту сцену, поставлять лавки, урни для сміття та біотуалети.

Відремонтують в селищі також частину вул. Маркіяна Шашкевича від вул. Архангельського до тягової підстанції. Окрім ремонту самої дороги, тут зроблять водовідведення та автомобільну стоянку. Вартість робіт становить 4 млн грн.

Ще 3,4 млн грн вкладуть в будівництво пішохідної доріжки на вул. Івана Франка.

РоботиПідрядник Сума, млн грн
Будівництво велодоріжки від головного вокзалу до гірськолижного курорту «Захар Беркут» 

ПП «Альфабудсервіс»

 

28,35

Ремонт вул. Августина ВолошинаТОВ «Екран»21,18
Реконструкція центральної частини на вул. Андрея Шептицького 

ФОП Ігор Іванишин

 

13,63

Ремонт вул. Маркіяна ШашкевичаТОВ «Екран»4,09
Будівництво тротуару на вул. Івана ФранкаТОВ «Будопт-Трейд»3,39

Всі роботи планують завершити до кінця 2020 року.

Славське – найстаріший гірськолижний курорт, інфраструктура якого наразі застаріла. Нещодавно президент України Володимир Зеленський на конференції YES-2019  закликав інвестувати кошти в гірськолижні курорти Славського та Боржави. За його словами, ці території можуть стати східноєвропейськими Альпами.

Раніше Zaxid.net повідомляв, що власник ПАТ «Галнафтогаз» Віталій Антонов планує збудувати в Славському новий гірськолижний курорт протягом 3-5 років. Для цього хочуть використати гори Тростян, Погар, Високий Верх, Чорна Ріпа та Захар Беркут, де буде понад 75 км гірськолижних трас.