Капремонт дороги до Голосківського цвинтаря коштуватиме понад 40 млн грн за кілометр

18 Червня 2019

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради за результатами відкритих торгів 14 червня підписав договір з ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» вартістю 87,8 млн грн на капітальний ремонт вулиці І.Миколайчука у Львові. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Вулицю ремонтуватимуть від Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар. Згідно з даними карт Google, це ділянка менше двох кілометрів.

Участь у торгах загалом взяло чотири компанії. Окрім переможця ще ТзДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 65», ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» і ТОВ «Магістраль Інжиніринг». Після аукціону найближчою до переможця була пропозиція «Онуру», яка виявилась дорожчою лише на 4,8 тис. грн.

Згідно з договором, цьогоріч виконають робіт лише на неповних 10 млн грн. А 78 млн грн – витратять в «наступні бюджетні періоди». Потенційно – у 2020 році. Договір діятиме до виконання сторонами договірних зобов’язань.

Договірною ціною передбачено отримання 1,3 млн грн прибутку компанією, а на зарплати піде 4,3 млн грн. На покриття інфляційних процесів заклали понад 2,2 млн грн.

Основним акціонером «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» є Василь Хаврак, а раніше, у 2016-му, акціями володіли Ігор Булик (61,2%) та Юрій Доскіч (16%), батько депутата Львівської міської ради Остапа Доскіча.  Василь Хаврак також є співзасновником ГО «Інтереси громади» спільно з Олександром Романюком, Ориславою Мілян та Іриною Садовою. Останніх двоє є депутатськими помічниками Остапа Доскіча.

За даними Clarity, Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради до цього віддав цьому ПАТ лише два підряди до 18 млн грн. Натомість комунальні підприємства, підпорядковані ЛМР, підписали договорів на майже 129 млн грн.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», колишній начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець працевлаштувався в ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» на посаду комерційного директора.