Сокільницька сільрада віддасть 120 тис. грн юристам за допомогу з п’ятьма тендерами

04 Квітня 2019

Сокільницька сільська рада 2 квітня підписала п’ять договорів на 120 тис. грн з адвокатським об’єднанням «Арбітріум» на консультації щодо проведення тендерів. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Допомога юристів щодо однієї закупівлі обійдеться сільраді в 22-27 тис. грн.

За ці кошти юристи пояснять замовникові, як публікувати оголошення про проведення відкритих торгів, допоможуть підготувати проект договору про закупівлю. Також нададуть консультації щодо процедури розгляду тендерних пропозицій та публікації наміру про укладання договору.

Експерт «Центру громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько зазначає, що юристи об’єднання «Арбітріум» фактично виконуватимуть роботу замість працівників Сокільницької сільради.

«Будь-які закупівлі проводить тендерний комітет, до якого входять працівники сільської ради. За це вони отримують зарплати. Відтак, юристи «Арбітріуму» робитимуть те, що повинні роботи працівники», − стверджує Юрій Кузько.

Редакція «Наші гроші. Львів» звернулася за коментарем до Сокільницької сільради, однак там скерували до їх штатного юриста, який відповідати на запитання не захотів.

Адвокатське об’єднання «Арбітріум» консультуватиме з питань проведення закупівель на капітальний ремонт дороги на вул. І. Сірка та вул. Садової і вул. Б. Хмельницького. Крім того, юристи допомагатимуть з тендерами на капремонт відпочинково-паркової території в межах вулиць І. Франка-Д. Галицького та будівництво дитячого майданчика на вул. І. Сірка-Л. Українки.

Це не перші консультації, які замовляє Сокільницька сільська рада в юристів  «Арбітріуму». Протягом 2017-2018 років вона підписала з ними шість договорів на загальну суму 322 тис. грн.

Адвокатське об’єднання «Арбітріум» зареєстроване 2015 року у Львові. Її власниками є Олександр Попко та Наталія Слободян. Дружина Олександра Попка Ольга Попко до 2018 року працювала службовцем у залізничному відділі виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Протягом 2018-2019 років об’єднання «Арбітріум» отримало лише поточні замовлення від Сокільницької сільради.