Академія сухопутних військ віддала 4 млн грн новоствореному підприємцю, який позмагався з давнім «розпильщиком» (ОНОВЛЕНО)

27 Грудня 2018

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 21 грудня уклала угоду про постачання продуктів на загальну суму 4,09 млн грн з приватним підприємцем з Моршина Володимиром Семчакевичем. Термін дії угоди – до 31 грудня 2018 року, або «до повного виконання зобов’язань сторонами». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Академія придбала 12 тисяч комплектів харчування за «каталогом продуктів харчування для учасників міжнародних тактичних навчань з числа особового складу Збройних Сил України та іноземного контингенту». Кожен комплект включає перелік продуктів від овочів та круп до м’яса та  молочних продуктів. Вартість одного комплекту 341,2 грн.

Переможець торгів 57-річний Володимир Семчакевич зареєстрований приватним підприємцем лише з 20 вересня 2018 року. Це його перший тендер і перша значна сума угоди. Як доказ спроможності виконати угоду він надав лише два аналогічних договори. Обидва про поставку продуктів одній і тій самі особі Віталію Федику. Лише в першому випадку угода була з ФОП Віталій Федик на суму 176,44  тис. грн, а друга – на суму 289,9 тис. грн з ПП «Ліна-Захід», де Федик є власником та директором. Договори датовані 27 та 29 вересня 2018 року.

Єдиним конкурентом Семчакевича на торгах був приватний підприємець Сергій Поздняков, який запропонував ціну лише на 3,6 тис. грн меншу.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів» 24-річний Поздняков з’явився серед постачальників Академії у червні 2017 року. І свою «кар’єру» починав так само: зареєструвався підприємцем за 8 днів до свої перших торгів і відразу отримав від Академії сухопутних військ підряд на 4 млн грн. Пізніше Поздняков став переможцем ще одного тендеру від Академії на 3,8 млн грн, під час якого використовував фейкові документи. Тендерний комітет цього не зауважив.

P.S.  Через кілька годин після публікації новини, керівник академії генерал Павло Ткачук в офіційному листі повідомив редакцію «НГ.Львів», що угоду з приватним підприємцем Володимиром Семчакевичем розірвуть вже завтра, 28 грудня. Відповідні документи вже підготовлені.

«Формальних порушень в роботі тендерного комітету перевіркою не встановлено. Разом з тим, з огляду на недостатній досвід підприємця у постачанні заявленого обсягу продуктів харчування, існує ризик його неспроможності з якісного виконання договірних умов у повному обсязі. Національною академією було запропоновано розірвати угоду з підприємцем за згодою сторін», – йдеться у листі керівника Академії.

Нагадаємо, це вже не вперше Академія розриває угоди з сумнівними постачальниками після публікацій «НГ. Львів». Нещодавно тендерний комітет відмовився від закупівлі модульної конструкції для польової їдальні за 895 тис. грн, після новини про те, що торги були розіграні двома пов’язаними підприємцями.