Львівська продспоживслужба передумала купувати кросовер під виглядом спецавтомобіля

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області розірвало договір з ТОВ «Реформ» на постачання спеціалізованого транспортного засобу «Ветеринарна допомога» вартістю майже 1,13 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Договір розірвали «за угодою сторін» через кілька днів після публікації матеріалу «Наші гроші. Львів». Як ми повідомляли, спецавто виявилось кросовером Skoda Kodiag Style 2.0. Причому цей автомобіль від звичайного відрізняло лише 4 елементи: набір інструментів для розтину тварин та медикаментів, сумка-холодильник і термоконтейнер.

Крім того, ми виявили аналогічні помилки в текстах довідок переможця та його єдиного конкурента ТОВ «Свебор Сталь Україна», які замовник вимагав у довільній формі. Обидві фірми «прописані» у селі Нові Петрівці Київської області.

Власниками «Реформ» є Олег Басюк (33%), Максим Ульянкін (34%) та Василь Литвин (33%). Останній має ідентичне місце реєстрації як і співвласниця фірми «Свебор Сталь Україна» Інна Столбова (33,33%). У соціальній мережі Facebook Інна Столбова також опублікувала спільні з Василем Литвином фото. Ймовірно, вони є подружжям.

Нагадаємо, що вже друга невдала закупівля цього автомобіля. На перші торги із закупівлі спеціалізованого транспортного засобу Головним управлінням Держпродспоживслужби у Львівській області прийшов лише один учасник – ТОВ «Реформ».