Поліція і прокуратура за підтримки суду сфабрикували обвинувачення проти невинної людини у справі захоплення 500 га землі

04 Червня 2018

«Наші гроші. Львів» отримали доступ до матеріалів кримінального провадження щодо захоплення земель в Жидачівському районі, де розслідували діяльність великої аграрної компанії «Вінал Агро», однак винним було визнано безробітного з-під Золочева.

Завдяки цим документам виявилось, що обвинувачення було сфабриковане, і це стало можливим лише завдяки спільним діям слідчих, прокурора та судді. Зокрема, у суді втручались в аудіозапис засідання і підробляли підпис. Про це йдеться в матеріалі «Наші гроші. Львів» «300 сторінок фальсифікату».

Мешканець села Підбірці, що під Золочевом, Тарас Дутка відкрито заявив, що отримав 30 тис. грн за те, що «захистить» аграрну компанію «Вінал-Агро». Йому обіцяли, що він укладе угоду зі слідством, та відбудеться штрафом у 5 тис. грн. Проте угода виявилась нечесною – тепер він винен державі понад півмільйона гривень.

Сьогодні його інтереси в суді представляє відомий львівський адвокат Олег Мицик, який оскаржує вирок суду, що затвердив угоду про винуватість. Мицик наголошує, що угоду про винуватість, яку підписав Тарас Дутка, було затверджено з порушенням – він не мав адвоката, присутність якого під час затвердження угоди в суді є обов’язковою.

Це вже другий наш матеріал на тему використання сільськогосподарських земель у Львівській області. Нагадаємо, раніше ми опублікували перше розслідування «Обличчям на землю» про міліцейську схему викачування грошей з великих аграрних підприємств.