Комунальний «Перший Західний» знову заплатить НТА 1,5 млн грн за три місяці трансляції своїх програм

Комунальне підприємство «Телекомпанія Львів-ТБ» 4 квітня уклало чергову угоду з ПП «Незалежне телевізійне агентство» (НТА) на 1,5 млн грн за трансляцію своїх програм в ефірі телеканалу НТА протягом трьох місяців з 1 квітня до 30 червня 2018 року. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель  Prozorro.

Угоду уклали за неконкурентною переговорною процедурою, обґрунтовуючи це тим, що ліцензія на мовлення, видана КП «Телекомпанія Львів-ТБ», містить докладні характеристики каналу, відтак, через відсутність конкуренції на ринку «… необхідно провести переговорну процедуру закупівлі з приватним підприємством «НТА – Незалежне телевізійне агентство».

Це вже друга угода, укладена комунальним підприємством цього року на трансляцію своїх програм. Попередня була підписана 1 січня 2018 року, також на три місяці. Умови угоди не змінились – програми комунального каналу будуть транслюватися на частоті НТА протягом 18 годин на добу з 00.30 до 08.00, 10.00 – 18.30 та 20.30 – 22.30. Тобто основний час ефіру «Першого західного» припадає на ніч. Відтак, за нічну трансляцію повторів своїх програм та серіалів канал буде щомісяця платити майже 200 тис. грн.

Кінцевими бенефіціарними власниками ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство» є Андрій Кісера та Андрій Мисик (через ТОВ «НТА Інвест Груп»). Обидва є членами партії «Народний контроль». Офіційними власниками каналу «НТА» стали у листопаді 2017-го.  Андрій Кісера був директором телеканалу ZIK за часів генпродюсерства Дмитра Добродомова – теперішнього лідера «Народного контролю». Андрій Мисик є головою виконкому «Народного контролю».