Козловський збудує спортивний табір з санаторієм, футбольними полями та витягами навколо Винниківського озера

02 Березня 2018

Депутат Львівської міської ради Григорій Козловський планує збудувати дитячо-юнацький спортивний табір з реабілітаційним санаторієм та об’єктами спортивної інфраструктури навколо Винниківського озера поблизу Львова. Про це стало відомо з проекту детального плану території, який виставили на обговорення на сайті Винниківської міськради.

До того, у листопаді 2017 року, Винниківська міськрада погодила ТОВ «Краківський Ринок» надання в суборенду 17,32 га для обслуговування Винниківського озера та створення відпочинкової бази ТОВ «Академія Футболу». Одноосібним власником та директором цієї компанії є Григорій Козловський.

«Академія Футболу» зареєстрували лише 9 жовтня 2017 року, а вже 10 жовтня гендиректор «Краківського ринку» подав звернення до ради з проханням про суборенду.

Тим же рішенням №1096 міськрада надала дозвіл виконавчому комітету Винниківської міської ради розробити детальний план цієї території, який виставили на обговорення на сайті ради 6 лютого цього року.

З проекту стало відомо, що навколо озера хочуть вести масштабне будівництво. Загалом проектована ділянка становить 77 га, однак на частині зверху, поза дорогою від Львова до Винник, ніяких нових об’єктів не вказано. На карті нижче червоним відмічено проектовану ділянку, а жовтим – місце нових об’єктів. Водночас частина нових об’єктів зображена за межами наразі наданої в суборенду «Академія Футболу» землі.

Згідно з проектом, на ділянці планують звести кілька капітальних споруд: спальний корпус для табору, приміщення санаторію на 200 місць, процедурний корпус, харчоблок табору, критий манеж того.

Заплановані футбольні поля, траси для велосипедного, гірськолижного спорту, підйомник, витяг, пірс, басейн, гелікоптерний майданчик для рятувальної служби, прокат спорядження, елінг, вбиральні, відкритий паркінг на майже 600 місць.

Як розповів «НГ. Львів» міський голова Винник Володимир Квурт, «Краківський ринок» не мав можливості інвестувати в оновлення об’єкту, хоча така потреба вже назріла, а тому ділянку дозволили передати в суборенду.

На проектованій ділянці хочуть реалізувати амбітний проект зі створення академії футболу для молодих талантів. Окрім академії також буде зона відпочинку для всіх бажаючих. Причому, планується, що такий відпочинок буде не лише літнім, а й зимовим. За словами Квурта, спочатку у міськраді чекають реакції винниківчан, чи підтримають вони «модернізацію» водойми і території навколо. Свої пропозиції та зауваження ще можна подати до 6 березня.

За дуже попередніми оцінками, вартість реалізації такого проекту становить $20 млн.